"Kings" paveic brīnumu, nākamajā kārtā arī "Rangers" un "Wild"

© scanpix

Nacionālajā hokeja līgā noskaidrotas atlikušās Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas dalībnieces. Cīņu par prestižo trofeju turpina ne tikai Minesotas "Wild" un Ņujorkas "Rangers", kas uzvarēja savu sēriju septītajās spēlēs, bet arī Losandželosas "Kings", kas sērijas gaitā atspēlējās no 0-3 un septiņās cīņās pieveica Sanhosē "Sharks".

Pirmā vārtus septītajā mačā gan guva Sanhosē "Sharks", kas pēc Meta Ērvina metiena no distances izvirzījās vadībā otrās trešdaļas 28. sekundē (1:0). Pēc četrarpus minūtēm Losandželosas "Kings" vairākumā panāca izlīdzinājumu. Neilgi pēc tam, kad "Sharks" no noraidīto soliņa atgriezās ceturtais spēlētājs, neizšķirtu panāca Drū Dautijs (1:1).

Trešdaļas beigās Anže Kopitars, ticis garām vārtsargam, precīzi meta tukšos vārtos un izvirzīja vadībā "Kings" (2:1). Noslēdzošajā trešdaļā Losandželosas komanda guva vēl trīs vārtus un izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas (5:1 mačā un 4-3 sērijā). Sēriju "Sharks" sāka ar panākumiem 6:3, 7:2 un 4:3 (pagarinājumā), bet Kings iepriekšējās spēlēs atbildēja ar 6:3, 3:0 un 4:1.

Stenlija kausa izcīņa jau pirmajā kārtā aprāvās Rietumu konferences otrajai komandai Kolorādo "Avalanche", kas savā laukumā pagarinājumā atzina Minesotas "Wild" pārākumu (4:5). "Wild" sērijas gaitā zaudēja gan ar 0-2, gan 2-3, bet septītajā mačā "Wild" nācās atspēlēties pat četras reizes. Pēdējoreiz izlīdzinājumu "Wild" panāca divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām, kad no iemetiena apļa vārtus guva Džareds Spērdžens (4:4).

Uzvaras vārtus papildlaika sestajā minūtē guva Nīno Nīderreiters, kurš realizēja pretuzbrukumu (5:4). Šī bija vienīgā sērijas spēle, kurā uzvarēja viesu komanda. Citā septītajā spēlē triumfēja Ņujorkas "Rangers", kas mājās ar 2:1 apspēlēja Filadelfijas "Flyers". "Rangers" abus vārtus guva otrajā trešdaļā. Vispirms "Rangers" neizmantoja divas labas iespējas pēc kārtas, taču uzbrukuma turpinājumā Daniels Karčillo noslēdza izcilu Matsa Cukarello piespēli (1:0). Trešdaļas vidū Benuā Pulio no vārtu priekšas dubultoja pārsvaru (2:0). Viesi vienus vārtus atguva, tomēr neprata izglābties (1:2).

Stenlija kausa izcīņas nākamajā kārtā Austrumu konferencē savā starpā tiksies Bostonas "Bruins" un Monreālas "Canadiens", kā arī Pitsburgas "Penguins" un Ņujorkas "Rangers". Rietumos Minesotas "Wild" spēlēs pret Čikāgas "Blackhawks", bet Anaheimas "Ducks" pretī stāsies Losandželosas "Kings".

Svarīgākais