Deriks Nikss ģimenes apstākļu dēļ atstāj "VEF Rīga"

© f64

Basketbola kluba "VEF Rīga" centra spēlētājs Deriks Nikss (Michigan State) trešdien, 30. aprīlī, atstāja komandu ģimenes apstākļu dēļ, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja kluba direktore Laila Spaliņa. Tas nozīmē, ka Latvijas čempionāta finālsērijā rīdziniekiem būs jāiztiek bez pamatcentra.

Otrdien VEF spēlētāji Talsos pabeidza Latvijas čempionāta pusfinālsēriju pret basketbola klubu “Jūrmala/Fēnikss”, sērijā līdz trīs uzvarām apspēlējot sāncenšus ar rezultātu 3-0. Deriks Nikss 14:01 minūtē guva 11 punktus izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un izprovocēja septiņas piezīmes. Dienu vēlāk spēlētājs publicēja paziņojumu par atvadām no kluba ģimenes apstākļu dēļ.

"Negaidītu notikumu virknes dēļ man jāatstāj "VEF Rīga", lai palīdzētu savai mātei atgūties no nesenās ķirurģiskās operācijas un parūpētos par mājsaimniecību. Šis lēmums nenāca viegli, taču man jāatgriežas pie savas ģimenes. Vēlos pateikties visai VEF organizācijai par vērtīgo pieredzi, sākot ar treneriem, beidzot ar visiem un katru spēlētāju. Lūdzu, aizlūdziet par mani un manu ģimeni. Paldies, Deriks Nikss."

Latvijas Basketbola līgā Nikss aizvadīja 10 spēles, vidēji 19:21 minūtēs guva14,3 punktus, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, izdarīja 1,7 rezultatīvas piespēles, kļūdījās 2,4 reizes, pārķēra 1,5 bumbas un nopelnīja lietderības koeficientu 14,8.

Eiropas kausa izcīņā Nikss 10 spēlēs caurmērā 15:50 minūtēs sameta 7,4 punktus, izcīnīja 4,8 bumbas zem groziem, izdarīja 0,9 rezultatīvas piespēles, pārķēra 0,8 bumbas, kļūdījās 1,8 reizes un nopelnīja lietderības koeficientu 8,8.

"VEF Rīga" plašāku komentāru par notikušo sniegs 1. maijā.

Svarīgākais