Mēģina veikt teroraktu F1 sacīkstēs

© Scanpix

Pieciem cilvēkiem piespriests cietumsods par mēģinājumu sarīkot bumbas sprādzienu 2013. gada Bahreinas "Grand Prix" laikā.

Starp šiem noziedzniekiem, kas tika arestēti saistībā ar mēģinājumu sarīkot teroraktu, ir arī kāda sieviete, kas ar spilvena palīdzību mēgīnājusi izlikties, ka ir stāvoklī. Patiesībā viņa un vēl četri cilvēki mēģinājuši trasē ienest un novietot spridzekli.

Shēmu atklāja kāda Bahreinas policiste, kas saprata, ka minētā sieviete izliekas un cenšas trasē ienest mājas apstākļos izgatavotu bumbu. Sprādzienu teroristi bija izplānojuši sacīkšu dienā. Aizturētie savu vainu jau ir atzinuši un saņēmuši piecu gadu cietumsodu.

Lai gan visu noziedznieku vārdi nav zināmi, Bahreinas cilvēktiesību pārstāvji publiskojuši, ka grupā bijušas divas 31 un 38 gadus vecas sievietes, kuras nopratināšanas laikā spīdzinātas un citādi ietekmētas.

Bahreinas valdības pārstāvji notikušo pagaidām nekomentē, vien sakot, ka valsts tiesu sistēma ir neatkarīga institūcija, bet nopratināšanas kameras ir aprīkotas ar video novērošanu, līdz ar to šādus faktus noslēpt būtu grūti.

Sunnītu pārvaldītajā Bahreinā jau vairākus gadus regulāri notiek Šiītu rīkoti pret valdību vērsti protesti un sadursmes. Regulāri arī tiek ziņots par sadursmēs cietušajiem un pat bojā gājušajiem. 2011. gadā valstī valdošās situācijas dēļ Formula 1 posms tika atcelts, taču nākošajās sezonās atkal notika, tostarp šogad.