SOK viceprezidents: Gatavošanās Rio olimpiādei ir sliktākā, kāda redzēta

© Scanpix

2016. gada Riodežaneiro olimpiādes gatavošanas darbi ir sliktākie, kādus pieredzējis Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidents Džons Koutss. SOK pat izveidojusi īpašu darba grupu, kas palīdz vietējiem organizatoriem - kaut kas tāds iepriekš nebija noticis.

Viceprezidents jau sešas reizes pabijis Brazīlijā un atzīst, ka organizatori no optimālā plāna atpaliek daudzos aspektos un darbojas vēl sliktāk nekā 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu organizatori.

SOK spērusi bezprecedenta soli, piesaistot ekspertus, kas palīdz vietējiem organizatoriem veikt savus pienākumus. "SOK ir izveidojusi īpašu darba grupu, lai paātrinātu sagatavošanās darbus, bet situācija vienalga ir kritiska," norāda Koutss. "Domāju, ka šī ir sliktāka situācijā nekā Atēnās. Tur mums bija darīšanas ar vienu valdību un, bet tagad tādas ir trīs - pārāk maza koordinācija starp federālo pārvaldi, valsts pārvaldi un pilsētu."

Neskatoties uz gatavošanās darbu kavēšanos, rezerves varianta nav un spēles notiks Riodežaneiro. Kā zināms, arī 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu sagatavošana bija tālu no ideālā varianta, taču galu galā visi darbi tika pabeigti, un spēles varēja notikt.