"Barcelona" gūst komisku uzvaru, nelielas cerības vēl paliek

© scanpix

Vakar Spānijas futbola čempionāta 35. kārtas spēlē šī brīža čempione "Barcelona", cīņas gaitā viesos pret "Villarreal" vēl 65. minūtē atrodoties iedzinējos ar 0:2, prata izcīnīt 3:2 uzvaru, tādā veidā saglabājot nelielas izredzes titulu nosargāt. Šīs dienas uzvara iznāca visai kurioza - pirmos divus vārtus "Barcelona" labā guva "Villarreal" futbolisti, turklāt traģikomiskā veidā.

Piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas (tostarp izstāšanās no Čempionu līgas, kā arī zaudēts Spānijas kausa finālā), "Barcelona" pagājušajā kārtā beidzot uzvarēja (nervozs 2:1 pret "Athletic Bilbao"), taču globāli tas neko nemainīja - Spānijas čempionātā pat uzvaras gadījumā paliktu četru punktu deficīts pret līderi "Atletico" brīdī, kad atlikušas tikai trīs kārtas. Proti, ja neskaita 2013. gada augustā iegūto Spānijas superkausu, pastāvēja ļoti augsta varbūtība, ka "Barcelona" šosezon neiegūst nevienu trofeju. Turklāt šovakar vēl tikai bija jātiek līdz "mīnus četri līdz "Atletico"", jo bija paredzama ļoti sarežģīta cīņa - viesos pret 7. pozīcijā esošo "Villarreal".

Pirms mača, protams, tika veltīts klusuma brīdis aizsaulē aizgājušajam "Barcelona" iepriekšējam trenerim Tito Vilanovam. Ja runājam par spēli, "Barcelona" treneris Herardo Martino no pieejamajiem spēlētājiem izlika spēcīgāko starta sastāvu, tiesa, rezervē atstājot Sesku Fabregasu - laukumā uzreiz tika parasti "rotētie" Pedro Rodrigess un Aleksis Sančess.

Darbs "Villarreal" vārtsargam Serhio Asenho 1. puslaikā ik pa laikam radās, taču nevarētu teikt, ka ļoti bieži. 8. minūtē Čavi viņu pārbaudīja ar precīzu, bet ne pietiekami spēcīgu tiešo brīvsitienu, 17. minūtē viltīgi sita Lionels Mesi, bet Asenho atvairīja bumbu ar kāju (vēl bija Čavi sitiens no tuvas distances - bloķēja aizsargs). Savukārt "Villarreal", kurai 1. puslaikā bija tikai 25% bumbas kontrole, kā arī nācās veikt divas piespiedu maiņas, puslaika pašā izskaņā izveidoja divus izcilus momentus, no kuriem otro realizēja. Vispirms izcili izspēlēta kombinācija un dos Santuša piespēle meksikānim Havjeram Akino uz pustukšiem vārtiem beidzās ar barseloniešu centra aizsarga Marka Bartras atvairījumu (vārtsargs vairs nevarēja glābt), bet drīzumā zibenīgs "Villarreal" pretuzbrukums, Jonatana Pereiras brīnišķīga piespēle, un Kani vienā pieskārienā iesita bumbu "Barcelona" vārtu stūrī - 1:0 "Villarreal" labā pēc 45 minūtēm.

51. un 54. minūtē divreiz vārtus apdraudēja Mesi - pirmajā gadījumā ar sitienu no spēles, otrajā ar brīvsitienu, taču abos gadījumos modrs bija Asenho. Bet jau pēc brīža pretējā galā Hosē Manuels Pinto otro reizi vilka bumbu ārā no saviem vārtiem. Atkal maksimāli mērķtiecīgs un ātrs "Villarreal" pretuzbrukums, lieliski nospēlēja (tāpat kā visu spēli) Kani, pēc tam sekoja acīgs Akino bumbas "iecēliens" soda laukumā, un Manu Trigeross ar galvu no 13 metriem raidīja bumbu pašā vārtu stūrī - neglāba arī izmisīgs Pinto lēciens (2:0). "Barcelona" uzreiz pēc ielaistajiem vārtiem vienus vārtus varēja atspēlēt, taču atkal teicams "Villarreal" vārtos bija Asenho, kurš noreaģēja uz rikošetu pēc Mesi brīvsitiena.

65. minūtē "Barcelona" 1:2 tomēr panāca, tiesa, ne bez veiksmes un pretinieku palīdzības - pēc Dani Alveša sitiena sekoja brazīlieša Gabriela Paulistas pielabojums ar papēdīti, skaisti ievirzot bumbu savos vārtos. Komiski, bet 78. minūtē "Villarreal" vēlreiz kuriozi raidīja bumbu savos vārtos - atkal Alvešs bija pēdējais "Barcelona" futbolists, kurš skāra bumbu, veicot centrējumu, un argentīniešu aizsargs Mateo Musakio, kaut arī nekādu draudu nebija, paņēma un iesita bumbu savos vārtos ar galvu. 2:2!

81. minūtē "Barcelona" jau varēja izvirzīties vadībā, taču pēc Mesi labi izpildīta brīvsitiena vareni glāba Asenho. Nekur gan vadība no "Barcelona" neaizmuka - tā tika iegūta 83. minūtē, kad katalāņi beidzot guva vārtus tīri saviem spēkiem. Santušs zaudēja bumbu, "Barcelona" uzreiz veica triecienuzbrukumu, un pēc Fabregasa piespēles ar galvu Mesi no 10 metriem iesita vieglus vārtus - 3:2! "Barcelona" uzvarēja ar 3:2, saglabājot nelielas izredzes nosargāt Spānijas čempiones titulu.

Pieminēsim arī to, ka citā šīs dienas spēlē Bilbao "Atlhetic" mājās ar 3:1 apspēlēja "Sevilla", praktiski garantējot sev 4. vietu un Čempionu līgas ceļazīmi (būs gan jāpārvar "play-off" kārta, lai iekļūtu grupu turnīrā) pēc 16 gadu pārtraukuma.

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/Clkzvhfrhx8?hl=lv_LV&amp;version=3&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/Clkzvhfrhx8?hl=lv_LV&amp;version=3&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Svarīgākais