Kļičko iznīcina Līpaju, izcīnot 20.uzvaru pēc kārtas

© Sportacentrs

Šonakt Vācijas pilsētā Oberhauzenē IBO, IBF, WBO un WBA pasaules čempions boksā smagajā svarā Vladimirs Kļičko (62-3, 52KO) pārliecinoši aizstāvēja savus titulus, ar nokautu piektajā raundā sakaujot WBO titula pretendentu Aleksu Līpaju (30-5-3, 24KO).

Līpajs par WBO titula pretendentu kļuva negaidīti. Pērnā gada novembrī Samoa dzimušais austrālietis aizvadīja cīņu pret krievu Denisu Boicovu (33-1, 26KO). Lai gan vairums paredzēja krievam vieglu uzvaru, taču mazpazīstamais Līpajs visas prognozes apgāza un triumfēja, paverot sev ceļu uz titulcīņu.

Kļičko līdz šim pēdējo desmit gadu laikā bija izcīnījis 19 uzvaras pēc kārtas un panākums pret Līpaju varēja kļūt par jubilejas panākumu. Turklāt ukrainis bija neapstrīdams favorīts, tādejādi atlika savu statusu apliecināt ringā.

Pirms cīņas Ukrainas himnu izpildīja... Vladimira vecākā brāļa Vitālija sieva Natālija, kura bija tērpusies kleitā Ukrainas karoga krāsā. Arī pats Vitālijs, kurš pērn beidza karjeru, lai pilnībā pievērstos politikai, bija starp Vladimira sekundantiem.

Jau pats cīņas sākums izvērtās aktīvs un otrās minūtes sākumā Līpajs piedzīvoja pirmo nokdaunu, tomēr ātri vien tika atpakaļ kājās. Tomēr turpinājumā austrālietis izlaida virkni sitienu, ļaujot ukrainim dominēt gan pirmajā, gan turpmākajos raundos. Līpajs praktiski neuzbruka un arī aizsardzība nebija līmenī – praktiski visi Kļičko sitieni sasniedza pretinieka galvu vai korpusu, tiesa, Līpajs demonstrēja apbrīnojamu izturību.

Tomēr piektajā raundā Līpaja spēki bija galā – raunda vidū Kļičko otro reizi aizsūtīja austrālieti nokdaunā. Ne bez grūtībām Līpajs spēja piecelties, bet pusminūti vēlāk Kļičko dūre piebeidza pretendentu ar vēl vienu jaudīgu sitienu. Kļičko uzvara ar nokautu piektajā raundā.

Svarīgākais