"Liepāja" asā izbraukuma spēlē sakauj "Jēkabpili"

© bkjekabpils.lv

Ar uzvaru Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfinālu vakar sāka ''Liepāja/Triobet'', kas izbraukumā asumiem bagātā spēlē prata pārspēt ''Jēkabpili'' - 65:57. Par ''lūšu'' galveno kapraci kļuva amerikāņu aizsargs Pīdžejs Hils, kurš pamatlaika beigās vienatnē guva desmit punktus pēc kārtas. Sērijā līdz trim uzvarām liepājnieki izvirzījušies vadībā ar 1-0.

Spēle iesākās kā vairums ''play-off'' maču - ar ļoti ciešu aizsardzību, mazrezultatīvu spēli uzbrukumā un, protams, tiesnešu lēmumu apstrīdēšanu. ''Liepāja'' jau no pirmajām minūtēm aizsardzībā viens pret vienu spēlēja uz noteikumu pārkāpumu robežas, un tas attaisnojās - jēkabpilieši uzbrukumā nejutās komfortabli, bija spiesti izdarīt sarežģītus metienus un pirmā ceturkšņa vidū atradās iedzinējos ar 2:6. Mačā iesaistoties rezervistiem, "Jēkabpilij" izdevās spēli izlīdzināt - enerģiju no soliņa deva aizsargi Sokolovs un Randls, bet ceturtdaļas izskaņā skaistu un sarežģītu trejaci realizēja Kravčenko. Pēc desmit minūtēm rezultāts 14:13 par labu liepājniekiem. Otro ceturtdaļu abas komandas aizvadīja līdzīgi, bet puslaika beigas veiksmīgākas padevās ''Jēkabpilij'' - caurgājienu pēc pozicionāla uzbrukuma sekmīgi realizēja Randls, bet brīdi vēlāk 2+1 gājienu pēc izcīnītas bumbas pie pretinieku groza izpildīja Virsis. Ejot lielajā pārtraukumā, rezultāts uz tablo 33:27, vadībā Igora Miglinieka trenētā vienība.

Otrais puslaiks iesākās ar asu cīņiem, un tiesnešiem darba netrūka - piecu minūšu laikā soģiem nācās izšķirt trīs mini-konfliktus (Veselova un Helmaņa sakeršanās, Virša un Ates abpusējās piezīmes, Hlebovicka bumbas metiens Helmanim). Trešā ceturkšņa vidū ceturto piezīmi nopelnīja mājinieku saspēles vadītājs Sirsniņš, bet neilgi pēc tam līdzīgs liktenis piemeklēja citu "Jēkabpils" aizsargu Virsi. Sirsniņa prombūtnē jēkabpiliešu uzbrukums pajuka, bet "Liepāja" trešās ceturtdaļas beigās ar Ates un Timermaņa tālmetieniem faktiski izlīdzināja rezultātu. Pirms pēdējām desmit minūtēm "Jēkabpils" vairs tikai +2 (45:43). Par spēles varoni ceturtās ceturtdaļas beigu daļā kļuva viesu aizsargs Pīdžejs Hils - amerikānis sava bijušā kluba grozā īsā laikā sameta desmit punktus un praktiski vienatnē izšķīra spēles likteni, pusminūti līdz pamatlaika beigām panākot +8. Ceturtdaļfināla sērijas pirmās cīņas beigu rezultāts - 65:57 par labu "Liepāja/Triobet".

Uzvarētāju rindās par rezultatīvāko spēlētāju kļuva amerikānis Pīdžejs Hils, kurš 17 punktiem (2p. - 4/9, 3p. - 1/1, 1p. - 6/6) pievienoja trīs pārķertas bumbas. Viesu kapteinis Artis Ate tikmēr izcēlās ar ''double-double'' - 12 punkti un 10 bumbas zem groziem. "Jēkabpilij" produktīvākais (eff. 20) ar 14 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām bija amerikāņu uzbrucējs Trojs Bārnīss.

Pusfinālists tiks noskaidrots sērijā līdz trim uzvarām. Abu komandu nākamā spēle ceturtdien notiks Liepājā.

Aldaris LBL ceturtdaļfināli. 15. aprīlis

Jēkabpils - Liepāja 57:65 (13:14, 20:13, 12:16, 12:22)

Jēkabpils: Bārnīss 14 (10 atl.b.), Randls 11, Sirsniņš 8 (6 rez.piesp.), Veselovs 7, Hlebovickis 6 (7 atl.b.), Kravčenko 5, Virsis 4, Sokolovs 2, Aleksejevs.

Liepāja: Hils 17 (3 pārķ.b.), Ate 12 (10 atl.b.), Timermanis 9, Freimanis 7, Mažutis 6, Blaus 6, Helmanis 6, Miglinieks 2, Krastiņš.