Gulbis rangā saglabā 23. vietu

© Scanpix

Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP rangā saglabājis 23. vietu, bet Diānai Marcinkevičai dāmu reitingā 210. vieta, kas ir Latvijas pirmās raketes atkārtots rekords.

Ernests Gulbis, kurš Montekarlo vienspēļu turnīru sāka un beidza jau vakar, 23. vietā atrodas trešo nedēļu pēc kārtas. Ernestam šonedēļ vēl atlikušas dubultspēles kopā ar Milošu Raoniču. Nākamais vienspēļu tunrīrs – pēc nedēļas Barselonā, kur notiks "ATP World Tour 500" sacensības.

Ranga virsotnē nemainīgi pirmais Rafaels Nadals, taču Novaks Džokovičs viņu māla sezonas laikā var apsteigt. Šonedēļ tas vēl nevar notikt, jo pirms gada Novaks uzvarēja Montekarlo, finālā apspēlējot iepriekšējos astoņus gadus Montekarlo valdījušo spāni. Pēc šīs nedēļas jau būs cits stāsts. Madridē un Romā Džokovičs pirms gada nospēlēja slikti, kamēr Rafa uzvarēja abos šajos turnīros, kā arī palika nepārspēts Barselonā. Arī pēc "French Open" vairāk punktu zaudēs Nadals. Šobrīd abus šķir "tikai" 2050 punkti.

Bez spēlešanas pie jauna rekorda ar 14. vietu ticis Grigors Dimitrovs. Kasablankas titula neaizstāvēšana četras vietas atkāpties lika Tomijam Robredo. Kāpumi pagājušās nedēļas čempioniem. Hjūstonā uzvarējušais Fernando Verdasko pacēlies uz 26. vietu (+3), bet Kasablankas čempionam Giljermo Garsijam-Lopesam lielāks lidojums vietu izteiksmē: +15 un 38. vieta pasaulē.

Šonedēļ svētki arī Dastina Brauna faniem – Vācijas jamaikietis, kurš pagājušajā nedēļā Hjūstonā apspēlēja Džonu Isneru, labojis savu rekordu, kas tagad ir 87. vieta. Brauns gadu sāka 111. vietā, bet šogad divos ATP turnīros – Dohā un Hjūstonā – spējis sasniegt ceturtdaļfinālu, kas sekmējis progresu 29 gadu vecumā.

Svarīgākais