Gulbis māla sezonas ievadā piekāpjas Dolgopolovam

© F64

Ar zaudējumu Montekarlo turnīra 1.kārtā 2014.gada māla sezonu iesācis Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis. Spēlē pret ukraini Aleksandru Dolgopolovu Ernests četras reizes zaudēja geimus pie savas serves un cieta neveiksmi ar 2:6, 4:6. Montekarlo latvietim vēl atlicis piedalīties dubultspēlēs.

Lai arī uz māla seguma ATP tūrē sacensības notiek arī februārī, tomēr par māla sezonas startu var saukt tikai aprīli. Lielai daļai elites tenisistu pirmās sacensības uz šī oranžā seguma ir tieši prestižajā Montekarlo turnīrā – šogad arī latvietim Ernestam Gulbim. Šobrīd ATP ranga 23.vietā esošais Gulbis Montekarlo māsterī līdz šim bija spēlējis četras reizes, tiekot pie trīs uzvarām septiņās spēlēs (trīs reizes sasniegta 2.kārta).

Piektajā reizē latvietim turnīrs bija jāsāk jau svētdien, tiekoties ar rangā vienu pozīciju augstāk esošo ukraini Aleksandru Dolgopolovu. 25 gadus vecais tenisists šogad spēlē ļoti sekmīgi (18 uzvaras 27 spēlēs), ieņemot augsto sesto vietu rangā pēc šogad iegūtajiem punktiem (Ernests ir 14.). Līdz šim abi šīs dienas pretinieki bija aizvadījuši vienu savstarpējo dueli un kas zīmīgi – tieši Montakarlo. 2011.gadā 1.kārtā Gulbis uzvarēja ar 6:1, 6:4. Šodienas spēlē izteikta favorīta bukmeikeru vērtējumā nebija.

Spēli Ernests iesāka ar sauso serves geimu, tomēr turpinājums nemaz nebija rožains. Regulāri netrāpot pirmo servi, Gulbis tika nobreikots divas reizes pēc kārtas, bet pie pretinieka serves daudz iespēju nebija. Dolgopolovs kopumā uzvarēja piecus geimus pēc kārtas (nebija tālu arī lai būtu visi seši), bet setā ukrainis bija pārāks ar 6:2. Lai arī abiem tenisistiem pirmā serve bija sekmīga tikai 40% gadījumu, tomēr punktu izteiksmē atšķirība ļoti izteikta – Ernests uzvarēja četrus punktus pie sāncenša serves (no 20), kamēr Dolgopolovs 15 no 32.

Otrā seta pirmais geims sastāvēja no 14 izspēlēm, kuru laikā Ernestam izdevās atspēlēt četras breikbumbas. Atšķirībā no pirmā seta beidzot izdevās sīvāk pacīkstēties arī pie ukraiņa serves. Gulbis pat tika līdz breikbumbai, tomēr realizēt to neizdevās – 1:1. Cīņas gaita beidzot bija izlīdzinājusies, turklāt sestajā geimā Gulbis izmantoja savu iespēju – realizēta breikbumba un 4:2 pārsvars.

Pozitīvas emocijas Gulbja faniem gan iznāca tikai uz brīdi. Nākamajā geimā latvietis nespēja nostiprināt pārsvaru (zaudēta serve no 40:15 pozīcijas), bet pēc tam zaudēja arī nākamos trīs geimus pēc kārtas. Līdz ar to neveiksme mačā ar 2:6, 4:6. Ernestam šī ir trešā neveiksme pēc kārtas (Indianvelsā zaudēts Isneram, Maiami – Beneto), kas noticis pirmo reizi šosezon.

Par piedalīšanos vienspēļu sacensībās Gulbis nopelnīja 10 reitinga punktus un 10 185 eiro prēmiju, bet no Montekarlo prom latvietis vēl nedosies. Viņš pieteicies arī dubultspēlēm, kur piedalīsies duetā ar kanādieti Milošu Raoniču (abi kopā spēlēja arī Indianvelsa). Latvijas un Kanādas dueta pirmie pretinieki būs kolumbieši Huans Sabastians Kabals un Roberts Farahs. Bet nākamais vienspēļu turnīrs Gulbim gaidāms Barselonā (ATP Tour 500 kategorija) nedēļā no 21.aprīļa.

Svarīgākais