Gulbis svētdien sāk sezonu Montekarlo

© F64

Ernests Gulbis (ATP 23.) svētdienas pēcpusdienā sāks māla sezonu, Montekarlo "Masters 1000" turnīra 1. kārtā sacenšoties ar Ukrainas pirmo numuru Aleksandru Dolgopolovu (ATP 22.). Cīņas sākums ap plkst. 16:00, maču video tiešraidē redzēt nevarē

Lai arī Gulbis uz māla karjeras laikā ATP līmenī nav uzvarējis nevienā turnīrā un pat nav spēlējis finālā, Latvijas tenisa līdera rezultāti uz šī seguma savulaik ir bijuši vērā ņemami. 2008. gadā Gulbis "French Open" sasniedza savu vienīgo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Togad Gulbim uz māla 8-6 bilance, pusi no uzvarām sakrājot vienā turnīrā.

Par Ernesta labāko māla sezonu droši var saukt 2010. gadu (bilance 11-5). Togad viņš trīs lielos turnīros – Barselonas "ATP World Tour 500", kā arī Madrides un Romas "Masters 1000" – tika līdz ceturtdaļfinālam. Itālijas galvaspilsētā Gulbis pat spēra solīti tālāk, iekļūstot pusfinālā, kur trīs setos piekāpās Rafaelam Nadalam. Pērn Gulbis uz māla sakrāja apaļas 10 uzvaras, divos turnīros – Barselonā un Romā – tiekot līdz 3. kārtai (abos no kvalifikācijas).

Vairāki tenisisti februārī izmanto iespēju uz māla uzspēlēt Latīņamerikas turnīros, taču Gulbis nav starp viņiem. Tāpēc Ernestam sezonas pirmās spēles uz māla būs tikai aprīlī. Montekarlo turnīrs Gulbim nav no veiksmīgākajiem, jo šeit gūtas tikai trīs uzvaras septiņos mačos un ne reizi nav izdevies tikt tālāk par 2. kārtu. Vienu maču Gulbis uzvarēja arī pērn, kad vispirms ar 4:6, 6:2, 6:3 uzveica Džonu Isneru, bet pēc tam zaudēja Huanam Monako (0:6, 6:3, 3:6).

Vienu no savām trim uzvarām Montekarlo Gulbis guvis pret savu šodienas pretinieku – Ukrainas tenisa līderi Aleksandru Dolgopolovu. Tas notika 2011. gadā, kad latvietis savu pretinieku 1. kārtā apspēlēja ar 6:1, 6:4. Arī toreiz rangā augstāk atradās Ukrainas tenisists, kuram tobrīd bija 21. vieta, bet Gulbis noslēdza Top 30. Tagad abi atrodas blakus – Dolgopolovs 22. vietā, bet Gulbis uzreiz aiz viņa. Pirms trim gadiem notikušais mačs ir Gulbja un Dolgopolova vienīgā iepriekšējā savstarpējā cīņa.

Svarīgākais