Ķēniņš neatstāj variantus Daugaviņam - Cīrihe pārliecinoši iekļūst Šveices finālā

© http://www.zsclions.ch

Šveices NLA finālu šodien sasniedza Latvijas izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētais Cīrihes "Lions", kas sērijas izšķirošajā mačā ar 4:0 sakāva Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ženēvas "Servette".

NLA pusfināla duelī starp Latvijas izlases uzbrucēju pārstāvētajiem klubiem šodien tika aizvadīta izšķirošā – septītā – spēle. Pēc sešiem mačiem, kuros uzvaras tika dalītas uz pusēm, šodien Cīrihē sacentās Ronalds Ķēniņš un vietējais "Lions" ar Kasparu Daugaviņu un Ženēvas "Servette".

Vairāk nekā 10 tūkstošu "Hallenstadion" ieradušos līdzjutēju atbalstīti, spēli veiksmīgāk sāka mājinieki. Jau sestajā minūtē "Lions" ieguva skaitlisko vairākumu, ko arī prata realizēt – pēc ne pārāk veiksmīga ripas izmešanas mēģinājuma "Servette" hokejistus sodīja aizsargs Marks Andrē Beržerons, kurš pie zilās līnijas gaisā noķēra ripu un uzreiz pēc tam ar tālšāvienu raidīja Tobiasa Štefana sargātajos vārtos. Pēc piecām ar pusi minūtēm Cīrihes pārsvaru dubultoja Raiens Šenons, un pirmajā periodā kopumā "Lions" izskatījās krietni pārliecinošāk, daļēji arī ātri iegūtās vadības un divu vairākuma iespēju dēļ.

Otrajā periodā "Servette" laukumā devās apņēmīgāki, tomēr jau ceturtajā minūtē saņēma trešo noraidījumu. Ženēvas hokejistiem rokas gan nenolaidās, gluži pretēji, "Servette" aktīvi spēlēja arī pretinieku laukuma pusē, un viesu aktivitāte piespieda mājiniekus kļūdīties – 10 sekunžu intervālā noraidīti tika "Lions" hokejisti Roberts Nilsons un Matiass Zēgers. Nepilnu minūti Daugaviņam un "Servette" bija iespēja spēlēt lielajā skaitliskajā vairākumā, tomēr vājā saspēle neļāva Ženēvai tikt pie kādas reālas vārtu gūšanas iespējas.

Neizmantotā iespēja kļuva īpaši sāpīga perioda 11.minūtē – viens pret Štefanu izrāvās Nilsons, tomēr viņu ar noteikumu pārkāpumu kavēja Ženēvas aizsargs Eliots Antonjeti. Nilsonam bija iespēja izpildīt soda metienu, un zviedru uzbrucējs nekļūdījās. Otro periodu noslēdza vēl katastrofālāks vairākums "Servette" izpildījumā – ja divu hokejistu pārsvaru periodā sākumā tikai neizdevās pārvērst vārtu guvumā, tad Romāna Vika rupjo spēli (sitiens pa galvu Kevinam Remī, 2+10) Ženēva varēja ieskaitīt ar "-" zīmi. Šenons mazākumā aizmuka uz Štefana vārtiem, un panāca graujošo 4:0.

Trešā perioda startā Ženēva vēl centās noorganizēt kādu kārtīgāku ofensīvu, tomēr "Lions" pirmo vilni izturēja, un atlikušais laiks trešdaļā paskrēja praktiski nemanot - tiesneši tikai dažas reizes apturēja spēli. Ķēniņš šodienas mačā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, savukārt Daugaviņa kontā trīs metieni un negatīvs koeficients -1. "Lions" līdz ar to iekļuva finālā, kur sacentīsies ar otra pusfināla veiksminieku Klotenes "Flyers", kas sešās spēlēs uzveica "Fribourg". Daugaviņam un "Servette" tikmēr sāpīga neveiksme pēdējā mačā un noslēgusies NLA sezona - sērija par trešo vietu NLA netiek aizvadīta, bronzas medaļas saņems gan "Servette", gan "Fribourg" hokejisti.

Svarīgākais