Konektikuta 79 tūkstošu skatītāju klātbūtnē triumfē NCAA finālā

© scanpix

Ārlingtonā ar finālspēli noslēgusies Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) basketbola sezona. Ceturto reizi vēsturē par čempioni kļuva Konektikutas "Huskies", kas nosargāja uzvaru pār Kentuki "Wildcats" (60:54). Spēli klātienē noskatījās 79238 skatītāji.

Konektikutas "Huskies" jau pirmajās minūtēs ieguva vadību (6:2), turpinot pakāpeniski palielināt pārsvaru. Starpība rezultātā pieauga līdz septiņiem punktiem (13:6), pēc tam – līdz 12 punktiem (24:12), bet kulmināciju tā ieguva 15. minūtē, kad rezultāta tablo vēstīja par 30:15 "Huskies" labā.

Tomēr "Wildcats" saņēmās un pēc Ārona Herisona metiena pašā otrā puslaika sākumā Kentuki komandas deficīts bija vairs tikai viens punkts (34:35). Turklāt pēc Deandrē Danielsa neprecīzā metiena "Wildcats" bija iespēja pirmo reizi mačā izvirzīties vadībā, taču tā netika izmantota un "Huskies" vadības grožus neatdeva līdz pat mača beigām.

Uzvarētāju sastāvā ar 22 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Šebazs Neipīrs, bet pretinieku rindās ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Džeimss Jangs. "Jūs skatāties uz izsalkušiem haskijiem. Dāmas un kungi, tā notiek, kad jūs mūs izslēdzat," sacīja Neipīrs, atceroties pagājušā gada notikumus, kad "Huskies" tika aizliegts piedalīties izslēgšanas spēlēs sliktu akadēmisko rezultātu dēļ.

"Mums bija iespējas uzvarēt. Netrāpījām metienus, nerealizējām soda metienus. Mums vienkārši pietrūka," pēc mača teica "Wildcats" treneris Džons Kalipāri. "Spēles galotnē nesitām piezīmi, jo pretinieki nemeta garām soda metienus (10/10, 100%). "

Konektikutas "Huskies" regulārajā sezonā izcīnīja 26 uzvaras un piedzīvoja astoņus zaudējumus, ieņemot vien septīto vietu. Izslēgšanas spēlēs vispirms tika pieveikta "St. Joseph's" (89:81), "Villanova" (77:65), "Iowa State" (81:76) un "Michigan State" (60:54), bet "Final Four" tika uzsākts ar uzvaru pār "Florida" (63:53).

Konektikutas komanda NCAA finālā spēlēja ceturto reizi un ceturto reizi arī kļuva par līgas čempioni. Savukārt Kentuki "Wildcats" tas bija 12. fināls.