"Jazz" nevajadzīgais Biedriņš kļūst par brīvo aģentu

© Scanpix

Latvijas basketbolists Andris Biedriņš 48 stundu laikā netika izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas atteikumu draftā, un viņš neilgi pēc 28. dzimšanas dienas ir kļuvis par brīvo aģentu.

Pēc Latvijas laika naktī uz svētdienu Jūtas "Jazz" nolēma atbrīvoties no Andra Biedriņa un ievietot viņu atteikumu draftā. Tas nozīmēja, ka jebkurai Nacionālās basketbola asociācijas komandai bija iespēja 48 stundu laikā izvēlēties Biedriņu, taču par tādiem pašiem līguma nosacījumiem. Turklāt Biedriņš nedrīkstētu jaunās komandas sastāvā piedalīties izslēgšanas spēlēs - šis punkts paliks spēkā arī tad, ja Biedriņš šosezon citai NBA komandai pievienosies jau brīvā aģenta statusā.

Pēc šīs sezonas būtu beidzies Biedriņa 2008. gadā noslēgtais iespaidīgais līgums. Tas paredzēja, ka Biedriņš sešu gadu laikā pirms nodokļu nomaksas vidēji sezonā saņems deviņus miljonus ASV dolāru jeb nedaudz vairāk nekā sešarpus miljonus eiro.

Biedriņš Jūtas "Jazz" pievienojās pirms šīs sezonas, tiekot iekļauts trīs komandu darījumā, kurā piedalījās arī Goldensteitas "Warriors" un Denveras "Nuggets". Šosezon Biedriņš laukumā ir devies tikai sešās spēlēs, nevienu neuzsākot starta pieciniekā. Vidēji mačā latviešu basketbolists aizvadīja 7.4 minūtes, guva 0.5 punktus un izcīnīja 2.8 atlēkušās bumbas. "Jazz" ar 24 uzvarām un 53 zaudējumiem Rietumu konferencē ieņem pēdējo vietu.

Iepriekš Biedriņš pavadīja deviņas sezonas Goldensteitas "Warriors". Statistiski labākā sezona bija 2008./09. gadā, kad Biedriņš aizvadīja 62 mačus, vidēji nospēlējot 30.0 minūtes, gūstot 11.9 punktus un izcīnot 11.2 bumbas zem groziem. Savā pēdējā sezonā "Warriors" rindās Biedriņš piedalījās tikai deviņās cīņās, vidēji 9.3 minūtēs gūstot 0.5 punktus un tiekot pie 2.9 atlēkušajām bumbām.