Ošeniekam un Minesotai triumfs NIT finālā

© scanpix

Nacionālajā gandarījuma turnīrā (NIT) triumfējis Latvijas basketbolists Oto Ošenieks un "Minnesota", kas ar 65:63 fināla spēlē pārspēja "Southern Methodist University".

Naktī uz piektdienu "Madison Square Garden" vairāk nekā piecu tūkstošu skatītāju priekšā tika aizvadīts NIT fināls. NIT piedalās 32 komandas, kurām nav izdevies iekļūt NCAA čempionātā, kur startē 68 labākās studentu vienības. Turnīrs notiek piecās kārtās pēc izslēgšanas sistēmas – uzvarētāji tiek tālāk, zaudētāji izstājas.

Šajā sezonā līdz NIT "Final Four" aizcīnījās uzbrucēja Oto Ošenieka pārstāvētā "Minnesota" – Ričarda Pitino trenētais "Golden Gophers" pusfinālā 45 minūtēs pārspēja "Florida State" (67:64), bet šonakt finālmačā ar 65:63 tika galā ar "Southern Methodist University".

Tāpat kā pusfinālā, arī finālā laukumā devās Ošenieks, kurš pirms nepilna mēneša paziņoja par karjeras beigām. Finālā latvietis spēlēja sešas minūtes, iemeta vienīgo metienu no spēles (2p. – 1/1), izcīnīja divas atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

"Minnesota" izcīnīja savu trešo NIT titulu, savukārt Ošeniekam tas bija pirmais šāds panākums. "Golden Gophers" iepriekšējie panākumi bija 1993. un 1998.gadā.