Džokovičs Maiami finālā sagrauj Nadalu

© scanpix

ATP reitinga vicelīderis Novaks Džokovičs svētdien ceturto reizi triumfēja Maiami ATP "Masters 1000" turnīrā, sacensību finālā ļoti viegli tiekot galā ar pasaules pirmo numuru Rafaelu Nadalu – 6:3, 6:3. Džokovičam 18. "Masters" tituls, bet Nadalam ceturtais zaudējums Maiami finālos.

Abu tenisa izcilnieku jubilejas 40. duelis sākās ar Novaka Džokoviča servēšanu. Serbijas pirmais numurs jau pašā pirmajā geimā saskārās ar breikbumbu. Rafaels Nadals to nespēja realizēt – spāņa sistā bumbiņa netika pāri tīklam. Rafa pirmajos divos serves geimos zaudēja tikai vienu punktu, bet trešajā servēšanas reizē uzvarēja tikai vienā izspēlē, nokļūstot iedzinējos ar 2:4.

Džokovičs savā stilā "nokrāsoja līniju", iegūstot divas breikbumbas. Sekoja ilga sitienu apmaiņa, kas beidzās ar Nadala sitienu autā. Ieguvis breiku, Džokovičs pārsvaru viegli nosargāja un 1. setā uzvarēja ar 6:3. Cīņu sācis apņēmīgi un pretinieku biedējot ar savu "forehand", Nadals seta otro pusi nospēlēja pasīvi, saņemot loģisku zaudējumu.

Džokovičs 2. setu sāka ar vēl vienu samērā vieglu breiku, ranga līderi apspēlējot no gala līnijas un punktu pirmajam geimam pieliekot ar diagonālo "bekhendu". Breiks tūlīt viegli tika apstiprināts – 2:0. Nadals aizvadīja taktiski ļoti vāju spēli, parāk bieži uzbrūkot Džokovičam "bekhendam", kas panākumus nedeva. Tieši pretēji – Džokovičs bez grūtībām nospēlēju žilbinošu spēli, gūstot pelnītu un ļoti vieglu uzvaru.

Nadals nespēja ne vien atspēlēties, bet arī piespiest Džokoviču servēt par uzvaru mačā – spānis cīņas pēdējā geimā vēlreiz zaudēja savu servi un visā mačā kapitulēja ar 3:6, 3:6. Kopš Džokoviča uzveikšanas "US Open" finālā Rafa Nolem zaudējis trīs spēles pēc kārtas un visas ar līdzīgiem rezultātiem. Šanhajā un Londonā bija 3:6, 4:6.

Džokovičs svētdien izcīnīja karjeras 43. vienspēļu titulu. Šogad abi gūti "Masters" sacensībās, iepriekš uzvarot arī Indianvelsā. Zīmīgi, ka abos turnīros ar Novaku kopā bija viņa bijušais pilna laika treneris Marians Vajda. Ja Kalifornijā tas bija plānoti, tad Floridā ne. Džokovičam Maiami bez Borisa Bekera bija jāiztiek, jo vācietim Eiropā tika veikta operācija.

Svarīgākais