"Skonto" un "Daugavas" apelācijas tiek apmierinātas

© Gints Ivuškāns

Latvijas Futbola federācijas Apelāciju komisija Kārļa Villeruša vadībā pieņēma lēmumu apmierināt Rīgas "Skonto" un Daugavpils "Daugavas" iesniegtās apelācijas, apstiprina paziņojums federācijas mājaslapā.

"Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelāciju komisija, izskatot pieprasītos dokumentus, uzklausot pārstāvju paskaidrojumus un pārbaudot papildus iesniegtos pierādījumus par uzņemto saistību izpildes termiņiem, nolēma gan "Daugavai", gan "Skonto" piešķirt LFF-A licenci dalībai 2014. gada Latvijas Virslīgas čempionātā," vēsta paziņojums federācijas mājaslapā.

"Sēde par mūsu gadījumu noslēdzās pavisam nesen, un tika pieņemts pozitīvs lēmums," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Rīgas "Skonto" direktors Askolds Uldriķis. "Kādi bija argumenti, kādēļ tagad lēmums bija pozitīvs? Nevaru atbildēt par komisiju, taču no mūsu puses vēlreiz iesniedzām visus dokumentus un argumentus, cenšoties tos parādīt vēl detalizētāk un pārliecinošāk."

"Skonto" joprojām nav nokārtojis parādsaistības ne pret spēlētājiem, ne Valsts ieņēmu dienestu. Tāpat Latvijas titulētākajam klubam ir 4785,75 eiro parādsaistības pret biedrību "Latvijas Futbola virslīga", kas teorētiski var būt par ieganstu biedrības biedra statusa atteikšanai un līdz ar to liegt spēlēt Latvijas čempionāta augstākajā līgā. Paredzams, ka "Skonto" tiks noteikts jauns datums, līdz kuram pret biedrību esošie parādi būs jādzēš.

Ņemot vērā šāvakara lēmumu, situācija SMScredit.lv Virslīgā nepilnu diennakti līdz jaunās sezonas sākumam atkal mainās par 180 grādiem. Rītvakar un šajā nedēļas nogalē spēles tiks aizvadītas pēc astoņu komandu kalendāra, taču nākamnedēļ visām iesaistītajām pusēm nāksies atkal sēsties pie galda un turpināt sarunas gan par "Daugavas" un "Skonto" iespējamo atgriešanu Virslīgas komandu pulkā, gan par turpmāko spēļu kalendāru un neizspēlēto maču aizvadīšanu. Uldriķis sacīja, ka "Skonto" sastāvs aizvadītās nedēļas gaitā nav mainījies un ka klāt tiekot gaidīs krievu pussargs.

Atgādinām, ka "Skonto" LFF-A licence netika izsniegta ievērojamo parādsaistību dēļ, savukārt Daugavpils "Daugavai" nebija jaunatnes akadēmijas. Turklāt licencēšanas noteikumos bija iestrādāts punkts, ka jaunatnes akadēmija nedrīkst bāzēties vairāk nekā 50 kilometru attālumā no paša kluba.

SMScredit.lv Virslīgas sezona sāksies rītvakar, kad jaundibinātais futbola klubs "Liepāja" plkst. 19:00 uzņems "Mettu"/LU. Sestdien "Ventspils" uzņems Rīgas "Daugavu", bet "Jelgava" viesosies pie "Jūrmalas". Svētdien Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Daugavpili". Nedēļas nogalē visu maču sākums paredzēts plkst. 15:00. Visu spēļu tiešraides varēsiet vērot Sportacentrs.com.

Svarīgākais