"Skonto" un Daugavpils "Daugava" iesniegušas apelāciju

© F64

Rīgas "Skonto" un Daugavpils "Daugava" ir iesniegušas apelāciju par lēmumu neizsniegt LFF-A licenci, kas nepieciešama dalībai SMScredit.lv Virslīgā, portālam Sportacentrs.com atklāja abu klubu pārstāvji.

"Bijām domājuši apelāciju iesniegt jau agrāk, taču vēlējāmies kārtīgi sagatavot apelācijas dokumentus, kuru ir ļoti daudz. Rūpīgi tos sagatavojām un apelāciju iesniedzām paredzētajā termiņā, kas iztek šodien. Joprojām neesam atmetuši ticību tam, ka spēlēsim Virslīgā, un ceram, ka iesniegtie argumenti pārliecinās Apelāciju komisiju," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Rīgas "Skonto" direktors Askolds Uldriķis.

Arī Daugavpils "Daugavas" ģenerāldirektors Raimonds Iliško apstiprināja, ka klubs ir iesniedzis apelāciju. Nevēloties izdarīt spiedienu uz komisiju, Iliško gan atteicās prognozēt, cik lielas ir izredzes, ka Latgales kluba sakarā lēmums būs pozitīvs. Latvijas Futbola federācijas Apelāciju komisijai ir piecas darba dienas laika, lai izskatītu "Daugavas" un "Skonto" iesniegtās apelācijas. Ņemot vērā jaunās sezonas tuvumu, nav gan izslēgts, ka lēmums varētu tikt paziņots agrāk.

"Komanda turpina darbu, kā ierasts. Spēlētāji un treneri joprojām ir palikuši un turpina treniņprocesu. Noskaņojums komandas iekšienē ir nedaudz nervozs – gaidām lēmumu, un atkarībā no tā, vai tas mums būs pozitīvs vai negatīvs, pēc tam arī lemsim par nākotni," teica Iliško. Ierasto darbu turpina arī "Skonto" – Uldriķis sacīja, ka sākotnēji paredzētā pārbaudes spēle pret "Spartaku" tika atcelta pēc jūrmalnieku, nevis "Skonto" iniciatīvas. Tā vietā skontieši svētdien "Skonto" hallē tiksies ar 1.līgas komandu "Audu" (mača sākums - plkst. 11:00), bet "Spartaks" rīt Kauguros plkst. 13:00 uzņems Rīgas "Daugavu".

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācijas Klubu licencēšanas komisija pirms nedēļas izlēma nepiešķirt licenci iepriekšējās sezonas medaļniecēm "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". Rīgas klubs licenci nesaņēma nenokārtoto parādsaistību dēļ – "Skonto" apgalvo, ka ar Valērija Šabalas transfēra maksu būs gana, lai dzēstu parādus, taču šī nauda kluba kontā ieripos vien sezonas gaitā. Savukārt "Daugavas" klupšanas akmens bija neesošais līgums ar jaunatnes akadēmiju.

Ņemot vērā Klubu licencēšanas komisijas lēmumu, tika nolemts, ka jaunā SMScredit.lv Virslīgas sezona sāksies nedēļu vēlāk un pirmajām divām kārtām tika izstrādāts pavisam jauns kalendārs, kas paredzēts astoņām, nevis desmit komandām. Sezonas atklāšanas spēlē 21.martā plkst. 19:00 savā starpā tiksies "Liepāja" un "Metta"/LU. Pārējais kalendārs tiks apstiprināts vēlāk.

Svarīgākais