"Sabres" turpina zaudēt bez Girgensona, Nolans neapmierināts ar uzbrucēju sniegumu

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo „Sabres” ar 2:4 piekāpies Karolīnas „Hurricanes”. Čehu vārtsargs Mihals Neuvirts atvairīja 51 no 54 pretinieku metieniem (karjeras rekords), un vēl 52. minūtē „Sabres” bija vadībā, taču mača beigās tomēr samierinājās ar ceturto zaudējumu pēc kārtas.

„Sabres” sastāvā traumas dēļ nebija iekļauts latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet savu otro spēli Bufalo komandā pēc aizmainīšanas no „Capitals” aizvadīja Mihals Neuvirts. Debijā viņš atvairīja 42 no 44 metieniem un bija lielisks arī šodien.

Pirmā perioda vidū „Sabres” un „Hurricanes” apmainījās ar vārtu guvumiem, Bufalo rindās soda metienu realizējot Taileram Enisam, taču otrajā periodā tā pa īstam spēlēja vien „Hurricanes” hokejisti un Neuvirts. Metienu attiecība šajā periodā bija 22:4 „Hurricanes” labā, taču čehu vārtsargs komandu vārda tiešā nozīmē glāba, ar uzviju revanšējoties par samērā vienkārši ielaistajiem pirmajiem vārtiem.

Ar grūtībām izturējuši „Hurricanes” spiedienu, „Sabres” 49. minūtē ieguva vadību, kad jau atkal precīzs bija Drū Stefords. Tiesa, pēc tam Aleksandrs Sjomins un Jirži Tlustijs salauza Neuvirta pretsparu, „Hurricanes” iedzina ripu arī tukšos vārtos un uzvarēja ar 4:2.

Pēc spēles neapmierināts ar komandas sniegumu uzbrukumā bija „Sabres” pagaidu treneris Teds Nolans, norādot, ka vienīgais pozitīvais aspekts šonakt bija vārtsargs Neuvirts. Kopējā metienu attiecība (23:55 par labu „Hurricanes”) Nolana teikto pilnībā apstiprina.

Svarīgākais