Hokejists gandrīz nomirst uz rezervistu soliņa

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas spēle starp Dalasas „Stars” un Kolumbusas „Blue Jackets” tikusi apturēta pirmajā periodā, kad uz rezervistu soliņa saļima „Stars” spēlētājs Ričs Peverlijs.

Tam par iemeslu kļuva sirds darbības traucējumi, un tikai medicīniskā personāla ātrā reakcija palīdzēja izvairīties no traģēdijas. Šobrīd hokejists ir slimnīcā, un viņa stāvoklis tiek raksturots kā stabils.

31 gadu vecais Kanādas uzbrucējs Ričs Peverlijs izlaida visu šīs sezonas treniņnometni un atklāšanas maču, jo veica procedūras sirds darbības uzlabošanai. Ziņas par sliktu veselības stāvokli nebija līdz pat pagājušajai nedēļai, kad Peverlijs nedevās komandas izbraukumā, un „Stars” treneris Lindijs Rafs atzina, ka tas saistīts ar viņa sirds stāvokli.

Šīs nakts spēlē pret „Blue Jackets” pirmajā periodā Peverlijs uzreiz pēc savas maiņas, kad jau bija atgriezies uz rezervistu soliņa, saļima, izraisot paniku komandas biedros un treneros. Medicīniskais personāls gan reaģēja ātri un spēja stabilizēt spēlētāja sirds darbību. Peverlijs vēlāk tika nogādāts vietējā slimnīcā, un NHL oficiālais paziņojums vēsta, ka viņa stāvoklis ir stabils.

„Stars” un „Blue Jackets” hokejisti pēc notikušā pieprasīja mača tiesnesim, lai spēle tiktu pārtraukta, un viņu prasība tika apmierināta. „Šobrīd šeit nav neviena, kas gribētu spēlēt hokeju,” sacīja Rafs. „Domāju, ka visi saprot, ko hokejisti šobrīd pieredzējuši un kādas emocijas pārdzīvo par savu komandas biedru. Viņi nejūtas pārāk labi, un es nemaz negaidīju, ka viņi varētu justies labi.”

Peverlijs pagājušajā sezonā vēl spēlēja „Bruins” sastāvā un kopā ar Kasparu Daugaviņu aizcīnījās līdz Stenlija kausa finālam. Pirms došanās uz slimnīcu Peverlijs bija nācis pie samaņas un pat pārmija pāris vārdus ar treneri. Kā saka Rafs, tad pirmie vārdi uz Peverlija lūpām bija „cik laika vēl palicis pirmajā periodā?” Rafs preses konferencē arī uzteica ārstu darbību, sakot, ka bez viņiem šobrīd nāktos stāstīt pavisam citu stāstu.

Mačā tobrīd vadībā ar 1:0 bija „Blue Jackets”, un par šīs spēles likteni līgas vadība lems tuvākajā laikā. Peverlijs šosezon bija guvis 30 punktus (7+23), bet savā NHL karjerā viņš izcēlies ar 84 vārtu guvumiem.

Svarīgākais