Girgensonam trauma un nākamā spēle jāizlaiž, "Sabres" uzvar Tampabejā

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas spēlē pret Tampabejas „Lightning” savainojumu guvis latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuram, visticamāk, būs jāizlaiž arī nākamā spēle. Tas gan netraucēja „Sabres” vienībai svinēt uzvaru ar 3:1.

Zemgus Girgensons spēli aizvadīja trešajā maiņā ar Braienu Flinu un Metu d'Agostīni, taču pirmo divu periodu laikā uz ledus bija vien nedaudz vairāk nekā sešas minūtes. Trešajā periodā viņš laukumā vairs neatgriezās, jo, kā ziņoja komandas pārstāvji, guvis savainojumu. Pēc spēles galvenais treneris Teds Nolans norādīja, ka, visticamāk, Girgensonam nāksies izlaist arī nākamo maču, taču nekonkretizēja savainojuma nopietnību.

Ierobežotajā spēles laikā Girgensons paspēja izcelties ar pozitīvu lietderības koeficentu plus viens, jo pirmā perioda 16. minūtē ar presingu būtībā izkārtoja Taileram Maiersam vārtu guvumu. Girgensons traucēja „Lightning” aizsargam iziet no zonas un izdarīja spēka paņēmienu, piespiežot viņu kļūdīties piespēlē, un ripu viduszonā pārtvēra Maiers, ieslidoja pretinieku zonā un raidīja ripu vārtu devītniekā, atklājot rezultātu.

Otrajā periodā „Lightning”, kuras rindās savu pirmo spēli pēc kājas lūzuma sadziedēšanas aizvadīja Stīvens Stemkoss, pārsvars kļuva arvien izteiktāks, taču 30. minūtē aktīva cīņa aiz vārtiem izkārtoja „Sabres” otro vārtu guvumu. Aiz Andeša Lindbeka vārtiem kārtīgi pacīnījās Koudijs Hogsons, bet ripu vārtu tīkliņā raidīja Markuss Foliņjo. Šo divu vīru saspēle nesa rezultātu arī trešajā periodā, kad „Lightning” iekrita pretuzbrukumā divi pret viens, un pēc Foliņjo pašaizliedzīgas, jau kritienā izdarītas piespēles vārtus guva Hogsons, panākot 3:0 54. minūtē.

Lielisks Bufalo vārtos bija Jūnass Enrūts, kurš atvairīja 43 metienus, taču no sausās spēlēs viņu tomēr paglāba komandas paviršā spēle vairākumā 58. minūtē. „Sabres” deva pretiniekiem ne tikai pretuzbrukuma iespēju, bet arī neizmantoja vairākas iespējas šo haotisko uzbrukumu apturēt, un tas noslēdzās ar Tailera Džonsona precīzo metienu.

Tiesa, tas arī bija viss, ko „Lightning” spēja piedāvāt, un tā savās mājās zaudēja ar 1:3, izdarot par 23(!) metieniem vairāk nekā pretinieki. „Sabres” pēc olimpiskajām spēlēm uzvarējusi četrās no piecām spēlēm un savu nākamo maču aizvadīs pret Floridas „Panthers” (rīt 2:30 pēc Latvijas laika). Kā jau minēts, tajā nav sagaidāma Girgensona, kā arī no „Blues” iemainītā Krisa Stjuarta dalība, kurš šonakt guva potītes savainojumu.

Svarīgākais