Trauma pārvelk svītru perspektīva latviešu basketbolista karjerai

© Scanpix

Latvijas basketbolists Oto Ošenieks, kurš pārstāvēja Minesotas universitātes komandu „Gophers”, vairs nespēlēs ne šajā, ne nākamajā sezonā. Viņš paliks kopā ar komandu un centīsies palikt basketbolā kā treneris.

Oto Ošenieks izlaida komandas pēdējās divas spēles, pēdējo maču aizvadot 22. februārī. Kā izrādījās, šis mačs arī paliks pēdējais viņa NCAA un basketbolista karjerā, jo ceļgala traumas dēļ pieņemts lēmums to neturpināt.

„Diemžēl šis savainojums ierobežos viņa spējas basketbola laukumā arī pēc šīs sezonas beigām,” paziņojis Minesotas komandas galvenais treneris Ričards Pitino.

Ošenieks Minesotas komandā aizvadīja savu trešo sezonu, taču jau pavasarī grasās pabeigt mācības. Pitino gan norādījis, ka Ošenieks ir ieinteresēts izmēģināt trenera arodu, tādēļ paliks kopā ar komandu arī nākamajā sezonā kā palīgs. Sākotnēji savainojums netika uztverts pārāk nopietni, taču pēc padziļinātām pārbaudēm atklājusies tā nopietnība.

Šosezon Oto devās sākumsastāvā 23 spēlēs (kopā piedalījās 38 mačos) un vidēji izcēlās ar5,6 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām. 23 gadus vecais uzbrucējs laukumā ik spēli pavadīja 19,0 minūtes un realizēja 45% savu metienu.