Montedzemolo: "Ja Šūmahers gribēs pievienoties "Mercedes", šķēršļus neliksim''

F-1 komandas "Ferrari" prezidents Luka di Montedzemolo atzinis, ka, ja Mihaels Šūmahers nolems atgriezties F-1 un braukt "Mercedes GP" komandā, viņš neliks šķēršļus vācietim.

Šodien laikraksts mirror.co.uk paziņoja, ka septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Šūmahers jau esot parakstījis līgumu ar ''Mercedes GP'' komandu. Pēc šī laikraksta rīcībā esošās informācijas vācietis gadā saņemšot gandrīz 20 miljonus sterliņu mārciņu.

Līdz šim Šūmahers ar "Ferrari" strādā kopš 1996.gadā, taču, iespējams, drīz šī sadarbība varētu pārtrūkt. Pastāvēja iespēja, ka Šūmahers šogad varētu aizstāt savainoto Felipi Masu, taču tā nenotika, jo sportista veselība nebija tāda, lai varētu piedalīties sacensībās.

Uz jautājumu, vai "Ferrari" uzstās uz to, ka Šūmaheram ar komandu jau ir noslēgts līgums, "Ferrari" prezidents atbildēja: "Nē, tas nav nepieciešams.'' Tajā pašā laikā Montedzemolo atzina, ka, ja Šūmahers gribēs pievienoties "Mercedes GP", tad viņam būs jāpārtrauc līgums ar "Ferrari", taču pēc viņa rīcībā esošās informācijas līgums vācietim vēl nav piedāvāts.

"Protams, ja viņš izvēlēsies atgriezties F-1, mūsu vienošanās vairs nebūs derīga, tas ir loģiski," turpina Montedzemolo. "Tu nevari strādāt ar konkurentu un komandas biedru vienlaicīgi. Ar Šūmaheru vēl neesmu runājis. Šobrīd viņš man ir dārgs draugs, nevis komandas biedrs. Viņš ir ielu mašīnu konsultants."

Tikmēr vācu laikraksti uzskata, ka līgums ar Šūmaheru varētu tikt parakstīts jau šajā nedēļā.

Svarīgākais