"Lightning" ielaiž sešus vārtus, Gudļevskis laukumā netiek

Nacionālajā hokeja līgā Tampabejas „Lightning” kluba sastāvā mačam pret Kolorādo „Avalanche” bija pieteikts latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, tiesa, savu debiju viņš nepiedzīvoja, paliekot rezervē. „Lightning” tikmēr piedzīvoja zaudējumu ar 3:6.

„Lightning” maču aizvadīja ar Benu Bišopu vārtos, kurš tika divreiz pārspēts pirmā perioda beigās, savukārt Kristers Gudļevskis palika rezervē, un sagaidāms, ka jau tuvākajā laikā atgriezīsies AHL, kamēr nomināli otrais komandas vārtsargs Andešs Lindbeks pēc savainojuma sadziedēšanas un spēļu prakses Sirakjūzas „Crunch” (viena spēle sausā, otrā ielaisti trīs vārti) atkal nonāks „Lightning” rindās.

Šīs nakts mačā „Lightning” pārņēma vadību otrajā periodā, kurā divus vārtus guva Neits Tompsons, panākot 3:2. Tiesa, neveiksmīgs izvērtās mača noslēgums, kurā „Avalanche” aizsargi guva trīs vārtus. Vispirms vairākumu izmantoja Niks Holdens, pēc tam precīzs metiens padevās Erikam Džonsonam, bet pēdējā minūtē jau tukšos vārtos ripu vēlreiz raidīja Holdens. „Lightning” gan atstāja vārtus tukšus arī pie 3:5, un viņus par to sodīja Pols Štjastnijs, iemetot sesto ripu vārtu tīkliņā.

Tampabejas vārtsargs Bišops atvairīja 29 no 33 pretinieku metieniem, savukārt Gudļevskim šī bija ceturtā spēle, kurai viņš ticis pieteikts.

Savu debiju jaunajā komandā piedzīvojis cits Latvijas hokeja līdzjutējiem iepazīts vārtsargs, proti, bijušais Zemgus Girgensona komandas biedrs Raiens Millers, kurš palīdzējis Sentluisas „Blues” ar 4:2 pieveikt Fīniksas „Coyotes”. Viņš atvairīja 23 no 25 metieniem, savukārt bijušais „Sabres” kapteinis Stīvs Ots ar punktiem neizcēlās.

Rezultatīvi mači aizvadīti arī Ņujorkā un Anaheimā – „Islanders” pamanījās ielaist četrus vārtus trešajā periodā pret „Panthers” un zaudēt ar 3:5, „Rangers” netika galā ar „Bruins” (3:6), bet „Ducks” pēc izvirzīšanās vadībā ar 5:0 nedaudz piebremzēja un maču pret „Hurricanes” noslēdza ar 5:3. Intriģējošs mačs noslēgums bija vērojams „Flyers” un „Capitals” spēlē, kurā vēl 52. minūtē ar 4:2 vadībā bija viesi no Filadelfijas. Taču Jakuba Vorāčeka un Kloda Žirū vārti šo starpību pamatlaikā sadeldēja, bet pagarinājumā uzvaru izrāva Vensāns Lekavaljē (5:4).

Svarīgākais