Gulbis grūtā spēlē sasniedz Akapulko ceturtdaļfinālu

Ernests Gulbis trešdien guva sesto uzvaru pēc kārtas, Akapulko "ATP World Tour 500" turnīra 2. kārtā ar 6:1, 3:6, 7:6(5) uzveicot beļģi Davidu Gofānu. Gulbis ceturtdaļfinālu sasniedzis četros no sezonas pieciem turnīriem. Ernesta nākamais pretineks būs Bulgārijas pirmais numurs Grigors Dimitrovs, kuru šogad jau vienreiz izdevies apspēlēt.

Šonedēļ jaunu ranga rekordu ar 18. vietu sasniegušais Ernests Gulbis savu pirmo Akapulko turnīru sāka otrdien, kad 1. kārtā ar 6:1, 6:1 sagrāva Jensunu Lu no Taivānas. Arī otrajā mačā Ernestam pretī stājās rangā krietni zemāk esošs tenissts – 23 gadus vecais beļģis Davids Gofāns, kuram pašreiz 107. vieta. Gofānam šodien bija jau ceturtais mačs Akapulko, jo divi bija jāuzvar kvalifikācijā.

Latvijas tenisa līderis ar Gofānu iepriekš nebija ticies, bet šodienas cīņā, protams, bija liels favorīts. Maču latvietis sāka, kā favorītam pienākas un Gofānu 1. setā "saplosīja" ar 6:1. Beļģis vienīgo geimu dabūja, atspēlējot breikbumbu.

Gulbis otro reizi ATP turnīros trīs setos pēc kārtas uzvarējis ar rezultātu 6:1. Tādi pati sērija viņam izdevās pagājušā gada maijā Romā, kur vispirms ar 6:1, 6:1 tika sagrauts Viktors Troickis, bet pēc tam ar 6:1, 5:7, 4:6 zaudēts Rafaelam Nadalam.

2. sets Gulbim sākās neveiksmīgi – otrajā geimā izdevās atspēlēt trīs breikbumbas (trešo savā stilā ar otrās serves eisu), taču ar ceturto breikbumbu Ernests Galā netika, nokļūstot iedzinējos ar 0:2. Tobrīd pārtrūka Gulbja iespaidīgā sērija – Ernests servi bija noturējis četrās spēlēs un 47 geimos pēc kārtas, pēdējo reizi tiekot nobreikots Marseļas turnīra 2. kārtā pret Roberto Bautistu Agutu.

Gulbis tūlīt vēlreiz zaudēja savu servi, pie tam šoreiz geims atdots "sausā" – jau 0:4. Pretinieka serves problēmas Gulbim vienu breiku tūlīt ļāva atgūt, bet setu izglābt nebija lemts – 3:6. Gulbim pirmais zaudētais sets pēc 10 pēc kārtas uzvarētiem setiem.

Smags Gulbim izvērtās arī 3. seta sākums – trīs breikbumbas izdevās atspēlēt katrā no pirmajām divām servēšanas reizēm, piebremzējot Gofāna uzņemto tempu. Noslēdzošajā setā Gulbim breika iespējas sagaidīt izdevās tikai 12. geimā, kad divām breikbumbām bija mačbumbu vērtība. Gofāns abas atspēlēja, spēli ievedot taibreikā. Tajā visu izšķīra viens minibreiks, kuru desmitā punkta izspēlē ieguva Gulbis un mirkli vēlāk maču pabeidza ar 22. eisu – 6:1, 3:6, 7:6(5).

Gulbis trešdien guva sesto uzvaru pēc kārtas, turpinot bezzaudējumu sēriju (5-0) pret Beļģijas tenisistiem augstākā līmeņa turnīros. Ernests uzvarējis pēdējos četrus mačus, kuros uzvarētājs noskaidrojies izšķirošā seta taibreikā, karjeras bilanci šajā statistikas kategorijā uzlabojot līdz 10-6. Gulbis šogad vēl nav zaudējis nevienu taibreiku (6-0).

Latvijas pirmais numurs ceturtdaļfinālu sasniedzis četros no šīs sezonas pieciem turnīriem – arī Dohā, Roterdamā un Marseļā. Vienīgais izņēmums ir "Australian Open", kur neveiksme 2. kārtā. Labāko astoņnieka sasniegšana Akapulko Gulbim dod 90 reitinga punktus un 32 605 dolārus. Gulbim jaunnedēļ dzēsīsies pirms gada ar Delrejbīčas titula izcīnīšanu nopelnītie 262 punkti.

Gulbja pretinieks ceturtdaļfinālā būs Bulgārijas labākais tenisists Grigors Dimitrovs. Abi šogad jau vienreiz tikušies, Gulbim Roterdamas "ATP World Tour 500" sacensību 2. kārtā esot pārākam ar 6:4, 7:6(3). Dimitrovam šonedēļ divas uzvaras bez zaudētiem setiem – 7:5, 6:1 pret Marinko Matoševiču un 6:1, 6:4 pret Markosu Bagdati. Gulbja un Dimitrova mačs rīt sāksies ne agrāk kā plkst. 5:00, šoreiz būs video tiešraide!

Svarīgākais