Girgensons lielisks pret "Bruins" – divi punkti un izrauta uzvara

© Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā savu otro uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Bufalo „Sabres”, kura papildlaikā ar 5:4 pieveica Bostonas „Bruins”.

Lielisku maču aizvadīja Zemgus Girgensons, gūstot komandas pirmos vārtus un izdarot rezultatīvu piespēli pamatlaika pēdējā minūtē, kad tika panākts neizšķirts. Viņš šajā mačā tika atzīts par otro zvaigzni.

Mačā pret savas divīzijas līderi Bostonas „Bruins” Zemgus Girgensons izcēlās jau ceturtajā minūtē, kad viesu aizsargi atstāja viņu nepiesegtu vārtu priekšā. Sekoja Braiena Flina piespēle no laukuma stūra, un Girgensons atklāja rezultātu, gūstos savus sestos NHL vārtus karjerā, tiesa, no sākuma viņš par vārtu guvumu īsti pārliecināts nebija un reaģēja vien brītiņu vēlāk.

„Bruins” ar Krisa Kellija precīzā metiena palīdzību gan drīz atspēlējās, taču Teda Nolana vadītā komanda uzbrukumā darbojās pietiekami aktīvi, lai 30. minūtē rezultāts kļūtu jau 3:1. Vārtus vairākumā guva Tailers Maiers un pēc tam vienādos sastāvos Braiens Flins.

Pēc Flina vārtu guvuma noraidījumu nopelnīja latviešu uzbrucējs, pārkāpjot noteikumus pret „Bruins” aizsargu Toriju Krugu. Bostona savu iespēju izmantoja, kad Jūnasa Enrūta vārtos ripu ar spēku iespieda slovāku raženais aizsargs Zdeno Hāra. Vēl ar precīzu metienu atzīmējās Breds Maršāns, un arī otrais periods tika noslēgts ar neizšķirtu.

Trešajā periodā beidzot vadībā izvirzījās „Bruins”, atkal gūstot vārtus vairākumā, un savu vadību tā noturēja teju līdz pamatlaika beigām. Nolans nomainīja vārtsargu pret sesto uzbrucēju, un šis solis attaisnojās. Laukuma stūrī kārtīgi pacīnījās Girgensons, nogādājot ripu Metam Mulsonam, kurš no vārtu priekšas 53 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 4:4. Savukārt pašā pagarinājumā sākumā „Bruins” iekrita izgājienā viens pret vienu, kuru realizēja un „Sabres” uzvaru nodrošināja Mets d'Agostīni.

Bufalo komandai pēc olimpiādes pārtraukuma šī bija otrā uzvara divās spēlēs. Zemgus Girgensons tajā spēlēja trešajā maiņā, laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 14 minūtes, guva divus punktus (vārti un rezultatīva piespēle), kas ļāva maču pabeigt ar pozitīvu lietderības koeficentu +2. Girgensona rēķinā arī divi izdarīti metieni, divas soda minūtes un divi spēka paņēmieni, kā arī viens bloķēts metiens un mača otrās zvaigznes tituls. Kopumā sezonā latviešu jaunais uzbrucējs sakrājis 19 punktus (6+13).

Svarīgākais