Tampa Bay Times apskatnieks: "Gudļevskis vēl nav gatavs NHL līmenim"

Nacionālās hokeja līgas kluba Tampabejas „Lightning” vārtsargu treneris Francs Žans vietējam laikrakstam "Times" norādījis, ka, lai cik lielisks nebūtu bijis Gudļevska sniegums Latvijas izlasē, viņam tomēr vēl jāaizvada daudz spēļu, lai sagatavotos NHL līmenim.

„Jūs mani variet ļoti bieži dzirdēt runājot par vārtsargu attīstības gaitu,” sarunā ar „Tampa Bay Times” hokeja apskatnieku Deimianu Kristodero saka vārtsargu treneris Francs Žans. „Es to nedaru tāpēc vien, ka tā ir pieņemts runāt. To daru tāpēc, ka tā ir realitāte. Vārtsargam ir jāiziet noteikts attīstības process. Jānospēlē daudzas spēles, lai gūtu iespēju uzspēlēt NHL, un jānospēlē ļoti daudzas spēles, lai kļūtu par stabilu NHL vārtsargu.”

„Mums ir jāatstāj Kristers Gudļevskis šajā attīstības procesā un jāpārliecinās, ka viņa izaugsme iet pareizajā virzienā,” par Gudļevska vietu NHL piesardzīgi izsakās Žans, tiesa, atgādinot, ka maču pret Kanādas izlasi tomēr nevajadzētu tik vienkārši norakstīt: „Tā spēle viņam droši vien bija kā atklāsme, proti, „Neesmu nemaz tik tālu”. Tas varētu palīdzēt noslēgt sezonu ar „Crunch” ar apziņu, ka viņš ir spējīgs vienatnē mainīt spēles gaitu.”

Šobrīd Gudļevskis ir atgriezies Tampabejā un joprojām ir „Lightning” kluba rīcībā, tiesa, kā vēsta iepriekš pieminētais kluba apskatnieks Kristodero, tad latviešu vārtsargs ir tikai kā apdrošinājums gadījumā, ja ierastais rezerves vārtsargs Andešs Lindbeks laikus neatgriežas no savainojuma. Pēc Lindbeka atgriešanās Gudļevskis tiks nosūtīts atpakaļ uz AHL, kur, kā uzskata Kristodero, pavadīs arī nākamo sezonu.

„Lightning” apskatnieks norāda, ka ar 33 spēlēm Ziemeļamerikas līgās gluži vienkārši ir par maz, lai sagatavotos NHL līmenim, un uzskatīt, ka viena veiksmīgi aizvadīta spēle olimpiādē to maina, ir tuvredzīgi. Analizējot latviešu vārtsarga sniegumu, Kristodero kā plusus norāda milzīgo uzvaras kāri, bezbailību un eksplozivitāti, taču atzīst, ka Gudļevskim vēl jāpiestrādā pie ripas apstrādes ar nūju.

„Lightning” atsāks komandas treniņus pirmdien, bet tās pirmais mačs pēc olimpiādei veltītās NHL pauzes paredzēts ceturtdien pret Nešvilas „Predators”.

Svarīgākais