Melbārža četrinieks nostiprinās 2.vietā, atpaliek par 0.17 sekundēm

© Romāns Kokšarovs

Soču olimpiskajās spēlēs aizvadīts trešais brauciens bobslejā četriniekiem. Līderpozīcijās nostiprinājās krievu pilota Aleksandra Zubkova ekipāža, kas Latvijas medaļu cerību Oskaru Melbārdi apsteidz par 0.17 sekundēm.

Savukārt Melbārdis nostabilizējās otrajā pozīcijā, palielinot pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Pēc pirmās dienas Oskars Melbārdis no līdera Aleksandra Zubkova atpalika tikai par četrām simtdaļām, tomēr trešajā braucienā pārsvars četrkāršojās. Ja vakar Melbārža ekipāža abos starta ieskrējienos bija ātrāka par Zubkova komandu(4.75 sekundes), šoreiz startā izdevās iestumt tikai 4.79 sekundēs jeb vienu simtdaļu lēnāk nekā konkurentiem.

Trases vidū Melbārža bobam bija labāks ātrums un tieši vienas desmitdaļas deficīts, tomēr trases beigu posmā labāk jau slīdēja Zubkovam (138.0 pret 137.6 kilometriem stundā) un mājinieku pārsvars pēc trim braucieniem palielinājās līdz 0.17 sekundēm.

Nākamais trasē devās trešajā vietā esošais vācu pilots Maksimilians Arnts, taču viņš pieļāva vairākas rupjas kļūdas, un finišā Melbārža pārsvars no 0.12 pieauga līdz 0.44 sekundēm.Melbārdim izdevās atrauties arī no otra tuvākā sekotāja Stīvena Holkomba - starpība no 0.13 sekundēm pieauga līdz 0.28.

Trešos braucienus vēl aizvadīs otrais desmitnieks, Oskara Ķibermaņa ekipāžu ieskaitot. Noslēdzošā brauciena sākums paredzēts plkst. 13:00 pēc Latvijas laika.