Melbārdis pēc diviem braucieniem: "Vēl ir rezerves"

© Romāns Kokšarovs

Pēc bobsleja četrinieku pirmajiem braucieniem olimpiskajās sacensībās Latvijas pirmā ekipāža ar Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu ieņem otro pozīciju. Pirms rītdienas startiem Oskars atzīst – braucieni nebija nemaz tik labi, vēl ir rezerves.

Ar kolēģiem no pārējiem Latvijas medijiem vienojāmies sportistiem neuzdot šobrīd tāpat neatbildamos jautājumus par rītdienas sacensību turpinājumu – vien nokomentēt šodien paveikto. Labākās atbildes būs rīt trasē, bet šodien var tikai piekrist pieredzējuškajam ekipāžas dalībniekam Daumantam Dreiškenam – jāsaglabā miers un vēsa galva.

“Otrais brauciens sanāca nedaudz labāks kā pirmais, taču arī nebija ne tuvu ne ideāls – vēl ir daudz, kur var atrast laiku. Ir rezerves,” atzina Melbārdis. “Pirmajā sākums bija diezgan švaks, piektā virāža nesanāca kā gribēts. Otrajā nedaudz uzlabojās, taču vēl ir, kur pielikt. Atsitiens sanāca labs un aizgāja daudzmaz taisni, tas tāds otrs variants, taču veči brauca arī taisni, bez bortiem. Leja? Viss kārtībā. Šī tehnika jau pirms tam pierādījusi, ka ātrums tai ir, un, ja izdodas brauciens, tad ātrums pieaug arī beigās.”

Dreiškens nokomentēja atšķirību starta laikos – pirmajā braucienā 4.77, otrajā – jau 4.75. “Nezinu, ar ko var izskaidrot slikto startu pirmajā braucienā – varbūt piesardzība. Pēc tam puiši pārvarēja pirmo uztraukumu un pat ar lielāku kļūdu, nekā pirmajā – nedaudz nedzirdējām komandas, jo startā bija baigais troksnis un nedaudz tā kā nokavēju – uzskrējām labāk. Svarīgākais ir galvā. Ja varēsim to izlikt muskuļos, viss būs kārtībā,” atzina stūmējs. “Tikai mieru, tikai mieru. Nekas mums te nav garantēts, viss rīt sāksies no jauna. Pirmais stress ir pārvarēts, galvenais rīt startā to pašu atkārtot un mēģināt uzlabot.”

13. pozīcijā pēc pirmās dienas Oskara Ķibermaņa pilotētais četrinieks. “Ar braucieniem esmu apmierināts, izdarīju ko varēju. Vieta – kāda ir, tāda ir. Atzīšu, biju rēķinājies, ka ar tādiem braucieniem būšu augstāk – treniņos braucieni bija sliktāki. Taču uz mačiem labāk laikam brauc visi,” atzina pilots. “Starta ieskrējienu gribējām zem 4.80, bet to tad rīt. Rezultāti blīvi, rīt vajag tādus pašus braucienus, un tad ceru, ka varēsim pakāpties.”