Austrijas hokejisti pirms izšķirošās spēles kārtīgi piedzērušies

© Scanpix

Austrijas hokeja izlase no olimpiskajām spēlēm izstājās pēc zaudējuma Slovēnijai ar 0:4. Ņemot vērā slovēņu lielisko spēli, tas nebija pārāk liels pārsteigums, taču Austrijas nometnē tomēr uzvirmojis satraukums – trīs hokejisti atzinuši, ka pirms šīs spēles „aizsvinējušies” nedaudz par tālu.

Tomass Vaneks, Mihaels Grabners un Mihaels Rafls apstiprinājuši, ka divas dienas pirms spēles pret Slovēniju vairāki izlases spēlētāji pārāk ilgi un pārāk aktīvi atzīmējuši panākumu pret Norvēģiju (3:1). Spēlētāji atzinuši, ka iepriekš neoficiāli izskanējušie mediju ziņojumi par alkohola lietošanu iespaidīgos apmēros ir patiesi.

Atsevišķi Austrijas un Krievijas mediji ziņoja, ka daži Austrijas olimpiskās izlases spēlētāji 36 stundas pirms izšķirošās spēles par tikšanu ceturtdaļfinālā bijuši tādā alkohola reibumā, ka nav spējuši pat parunāt, un kārtīgākie svinētāji vēl sešos no rīta bijuši ar glāzēm rokās.

Iepriekš pieminētā NHL trijotne - Vaneks, Grabners un Rafls - oficiālā paziņojumā norādījuši, ka „sākumā formālā gaisotnē tika atzīmēta izcīnītā uzvara, taču neoficiālā daļa ieilgusi, jo spēlētāji zinājuši, ka pirmdien viņiem ir brīvs. Šāda uzvedība nav bijusi profesionāla”.

Hokejisti gan nepiekrita, ka ilgā svinēšana bijusi par iemeslu vājajam sniegumam pret slovēņiem, taču atzina, ka izlases pārstāvjiem šāda rīcība nav pieņemama un visas svinības bija vajadzējis atlikt uz turnīra beigām. Austrijas hokejisti publiski atvainojās un nosolījās mācīties no savām kļūdām.

Austrija olimpisko turnīru noslēdza 10. vietā, apsteidzot Norvēģiju un Slovākiju.

Svarīgākais