Pret Kanādu vārtos Gudļevskis, palīdzēt nevarēs Daugaviņš

© Romāns Kokšarovs

Šodienas olimpiskā turnīra ceturtdaļfināla mačā, kurā tiksies Latvijas un Kanādas izlases, mūsu komandas vārtos stāsies Kristers Gudļevskis, ziņo Latvijas Hokeja federācija. Savukārt uzbrucējs Kaspars Daugaviņš šajā mačā nevarēs piedalīties rota vīrusa dēļ, un viņu aizstās Armands Bērziņš.

Kristers Gudļevskis šo sezonu ar atzīstamiem panākumiem aizvada Ziemeļamerikā, taču olimpiādē vārtos stājās tikai vienreiz, ielaižot piecus vārtus pret Zviedriju. Tas bija pēdējais Latvijas mačs apakšgrupā, kurš ne Latvijai, ne Zviedrijai ļoti būtiski neko neizšķīra, taču nu Teds Nolans devis Gudļevskim otru olimpisko iespēju.

Trijās izlases spēlēs Soču olimpiādē bija piedalījies Edgars Masaļskis, kura lieliskais sniegums palīdzēja vakar ar 3:1 pieveikt Šveices valstsvienību un nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā. Masaļskis šajā turnīrā bija atvairījis teju 95% pretinieku metienu, kamēr Gudļevskis savā vienīgajā mačā (pret Zviedriju) atvairīja 25 no 30 pretinieku metieniem (83,35).

Šodienas mačā izlasei nespēs palīdzēt Šveicē spēlējošais Kaspars Daugaviņš, kuram rota vīruss. Daugaviņa vietā spēlēs Armands Bērziņš. Daugaviņš Latvijas izlasei Sočos bija palīdzējis ar divām rezultatīvām piespēlēm un izdarījis sešus metienus pa pretinieku vārtiem. Visās spēlēs, izņemot pašu pirmo, Daugaviņš spēlēja vienā uzbrucēju trijniekā ar Zemgu Girgensonu un Mārtiņu Karsumu.

Bērziņš savukārt piedalījās tikai mačā pret Zviedriju, kurā uz ledus pavadīja nedaudz vairāk nekā sešas minūtes un ar punktiem neizcēlās.

Šodienas mača sākums pulksten 19:00, un uzvarētājs pusfinālā tiksies ar ASV un Čehijas dueļa spēcīgāko izlasi, bet zaudētājai turnīrs būs beidzies.

Svarīgākais