Rastorgujevs: Nekas nav izdevies. Ar ko būt apmierinātam...

© F64 Photo Agency

Pasaules 30 spēcīgāko biatlonistu sacensībā finišējis dalībnieku pirmajā pusē, Andrejs Rastorgujevs tomēr nebija gatavs vērtēt savu sniegumu pozitīvi, neslēpjot sarūgtinājumu arī par visām šīm spēlēm kopumā.

“Ar ko te būt apmierinātam. Olimpiskās spēles beigušās, tas arī viss,” pēc finiša strups atbildēs bija pats sportists. Sarežģītajos laika apstākļos slēpju meistariem tomēr bija izdevies paveikt labu darbu un uz pārējo fona latvietim pat slīdējis ļoti labi, tomēr šoreiz pievīla šaušana – katrā no pēdējām trim ugunslīnijām pa kļūdai. Uz ieilgušo gaidīšanu, sacensības vairākkārt pārceļot, Rastorgujevs neko nenovēla. “Iespēja bija, taču ne vairs pēc otrās šaušanas. Pat nē, pēc otrās vēl varēja [cīnīties], bet pēdējās divas jau – tās pat bija vairāk izšķirīgas. Apstākļi nebija nekādi vieglie – kalnos putra, visi nobraucieni – izsisti.”

Kaut gan olimpiskajās spēlēs četros staros izcīnītas solīdas vietas (9., 14., 17. un 33.), ne pēc vienas sacensības Andrejs neizskatījās apmierināts. “Protams, jo nekas arī nav izdevies. Ar ko būt apmierinātam...” Uz jautājumu, vai personiskais mērķis Sočos bijusi medaļa, Rastorgujevs atbildēja izvairīgi: “Katram sportistam ir mērķi, un lielākoties tie ir augstākie. Neesmu tos piepildījis – man tas nav izdevies. Šis bija maksimums, ko varēju izdarīt, pietrūka veiksmes. Bet sezona vēl nav beigusies, jātrenējas un jāstartē tālāk.

Svarīgākais