Lidērs: "Četriniekos Melbārdis būs nopietns konkurents Zubkovam"

© Scanpix/AFP

Krievijas bobsleja izlases galvenais treneris kanādietis Pjērs Lidērs pēc Aleksandra Zubkova un Alekseja Vojevodas uzvaras Soču olimpisko spēļu divnieku sacensībās atklāja, ka par panākumu bijis drošs jau labu laiku atpakaļ.

Viņš arī piebilda, ka četriniekos Zubkova ekipāžai nopietnu konkurenci sastādīs Oskara Melbārža četrinieks.

"Jau vakar pirms startiem biju pārliecināts, ka viss izvērtīsies tik veiksmīgi. Teikšu godīgi – jau pirms diviem mēnešiem zināju, ka uzvarēsim. Tiklīdz pievienojos komandai, redzēju, ka viss nepieciešamai uzvarai jau ir," atzina Lidērs, komentējot arī lielo pārsvaru pār konkurentiem. "Domāju, ka Aleksandrs un Aleksejs gribēja ne tikai uzvarēt, bet izdarīt to, pieliekot treknu punktu."

Komentējot Kasjanova/Belugina izcīnīto ceturto vietu tikai 0.03 sekundes aiz bronzas medaļniekiem, Lidērs sacīja: "Tā ir briesmīga sajūta, kad paliec ceturtais. Tas motivē ne tikai pirms četrinieku sacensībām, bet arī turpmākajā karjerā. Žēl, protams... Tas ir sarežģīts emocionālais aspekts, kad viena ekipāža uzvar, bet otra paliek ceturtā. Nevaru būt pārāk priecīgs, bet tāpat nevaru būt arī pārāk sarūgtināts."

Lūgts nosaukt Zubkova nopietnākos konkurentus četrinieku sacensībās, treneris atzina: "Lielākais drauds Zubkovam būs Holkombs, taču vēl ir Oskars Melbārdis, turpat tuvumā varētu būt kanādieši, šveicieši. Par uzvaru cīnīsies ierastie favorīti, visi konkurenti būs tuvu viens no otra."

Svarīgākais