Soči, 11.diena. Hokejisti pēc revanša pret Šveici, Rastorgujevam masu starts

© Scanpix/AFP

Sočos šodien klāt jau 11.diena 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs. Paredzēts, ka 18.februārī tiks sadalīti septiņi medaļu komplekti, bet Latvijas sporta līdzjutēju uzmanība visvairāk varētu būt pievērsta mūsu hokeja izlases, vadošā biatlonista Andreja Rastorgujeva un kalnu slēpotāju Agneses Āboltiņas un Leldes Gasūnas gaitām.

Pēc grupu turnīra mačiem izšķirošie mirkļi pienākuši Latvijas hokeja izlasei. Vakarā paredzēta cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kas būtu Latvijas hokejistu labākais sasniegums olimpiskajās spēlēs. Ceļā gan atrodas Šveice, kurai Sočos jau zaudēts... Detalizētāks ieskats gaidāmajā Šveices-Latvijas mačā pieejams šeit.

Šodien notiks arī pārējās trīs spēles, kurās tiks noteikti atlikušie ceturtdaļfinālisti. Intriģējošākie solās būt Slovēnijas-Austrijas un Čehijas-Slovākijas dueļi, bet plašāku materiālu par šiem trim (arī Krievijas-Norvēģijas) mačiem var aplūkot šeit.

Biatlona līdzjutēji noteikti ar lielu nepacietību gaida Andreja Rastorgujeva startu 15 kilometru distancē. Vīriešu masu starts iepriekšējo dienu laikā vairākas reizes tika atlikts laikapstākļu dēļ, kā pagaidām pēdējo laiku nosakot plkst.12:30. Par sacensību galvenajiem favorītiem un vienīgā Latvijas pārstāvja izredzēm plašāka informācija pieejama šeit.

Kalnu slēpošanas programmas ietvaros notiks sacensības milzu slalomā. Uz starta stāsies arī olimpiskās debitantes Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa. Pirmajā braucienā Gasūnai 73.starta numurs, savukārt Āboltiņa distancē dosies 76. Pirmā brauciena starts jau plkst.7:30.

Medaļas tiks dalītas arī frīstaila sacensībās uz rampas, ziemeļu divcīņā ar lielo tramplīnu, šorttreka 3000 metru dāmu stafetē, snovborda krosā un ātrslidošanas 10000 metru distancē vīriem.

Svarīgākais