Soči, 10.diena. Rastorgujevam cīņa masu startā, bobslejistiem izšķirošie braucieni

Klāt jau desmitā Soču ziemas olimpisko spēļu diena, kurā Latvijas sporta līdzjutēju uzmanība galvenokārt būs koncentrēta uz biatlonista Andreja Rastorgujeva dalību 15 kilometru masu startā un Latvijas divnieku ekipāžu izšķirošajiem braucieniem bobslejā.

Latvijas vadošā biatlonista Andreja Rastorgujeva cīņa 15 kilometru distances masu startā sākotnēji bija paredzēta 16.februāra vakarpusē, tomēr, iejaucoties laikapstākļiem (bieza migla), biatlona sacensības sākotnēji tika pārceltas uz vēlāku laiku tajā pašā vakarā, bet pēc tam arī uz 17.februāra rītu. Par sacensību galvenajiem favorītiem un vienīgā Latvijas pārstāvja izredzēm plašāka informācija šeit.

Plkst.18:05 paredzēts starts bobsleja divnieku trešajam braucienam. Pirmajā dienā pārliecinošu vadību ieguva Aleksandra Zubkova vadītā ekipāža, bet pārējie dueti uz līdzvērtīgu sniegumu nebija spējīgi.

Pateicoties savam samērā stabilajam sniegumam un konkurentu atšķirīgajiem braucieniem, sesto vietu ieņem Oskara Melbārža un Daumanta Dreiškena divnieks. Rezultāti ir pietiekami blīvi, lai ļautu vadošajam Latvijas divniekam cerēt uz medaļu, tomēr konkurentu ir pietiekami daudz. Otrs Latvijas duets – Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms – pēc diviem braucieniem ir 16.pozīcijā, neslēpjot, ka ekipāža cerējusi uz ko vairāk, tomēr mērķis nav piepildīts. Braucot bez rupjām kļūdām, Ķibermanis/Leiboms jau būs nodrošinājuši vietu labāko divdesmitniekā un iespēju piedalīties ceturtajā braucienā, tomēr pie sekmīgiem pašu braucieniem var arī cerēt uz pakāpšanos par kādu vietu augstāk.

Rīt tiks sadalīti kopumā septiņi medaļu komplekti. Bez jau minētā vīru biatlona masu starta un bobsleja divnieku sacensībām masu startā dosies arī biatlonistes. Ja vīri startēs no rīta, tad dāmām sacensības paredzētas vakarā – plkst.17:00. Detalizētāks ieskaits gaidāmajās dāmu biatlona cīņās pieejams šeit.

Medaļas sadalīs arī daiļslidošanas pāri, kuri sacenšas dejās uz ledus. Pēc pirmās dienas (īsās dejas) vadībā ir Vankūveras olimpisko spēļu vicečempioni Merila Deivisa un Čārlijs Vaits (ASV), bet viņiem konkurenci veidos Vankūveras čempioni Virtjū/Moirs (Kanāda). Paredzama sīva cīņā arī par trešo vietu – uz to šobrīd pretendē Krievijas duets Iliniha/Kacalapovs un Francijas pāris Pešalā/Burzā.

Medaļu komplekti tiks izspēlēti arī frīstaila akrobātikā, snovborda krosā un tramplīnlēkšanas komandu sacensībās.

Tāpat šodien pusfināla spēles aizvadīs hokejistes. Plkst.14:30 ASV izlase sacentīsies ar Zviedriju, bet kanādietes plkst.19:00 tiksies ar šveicietēm. Izšķirošie notikumi ir klāt arī kērlinga sacensībās, kur gaidāms grupu turnīra noslēgums. Gan vīru, gan dāmu konkurencē tikai pa divām komandām ir garantējušas vietu pusfinālā, līdz ar to šodien gaidāma sīva cīņa par atlikušajām ceļazīmēm uz medaļu spēlēm.

Svarīgākais