Latvija par vietu ceturtdaļfinālā spēkosies ar Šveices hokejistiem

© f64

Latvijas hokeja valstsvienības pretiniece 2014.gada ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīra nākamajā spēlē, visticamāk, būs Šveices izlase, šodien kļuva zināms pirms atlikušā grupu turnīra mača. Sākums otrdien 19:00. Lai tā nenotiktu, Kanādai ar septiņu vārtu pārsvaru jāpieveic Somija.

Trīs grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja uzreiz garantē vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas 19.februārī savā starpā sadalīs atlikušās četras vietas ceļazīmes. Vienības tiek sarindotas pēc sekojošiem rādītājiem: vieta apakšgrupā, punktu skaits, vārtu attiecība un gūto vārtu skaits.

Latvijas izlase par iespēju spēlēt ceturtdaļfinālā, visticamāk, sacentīsies ar Šveices valstsvienību. Šveicieši trīs spēlēs tika pie divām uzvarām (arī pār Latviju) un kopējā komandu ieskaitē ieņem esto vietu, savukārt Latvija pie punktiem netika, tomēr, pateicoties labākai vārtu attiecībai, apsteidza Norvēģijas izlasi.

Pastāv gan teorētiska iespēja, ka Latvija cīņā par ceturtdaļfinālu nespēlēs ar Šveici, bet gan ar Somijas vai Kanādas izlasi. Šovakar somi ar kanādiešiem cīnīsies par uzvaru grupā, un pastāv liela iespēja, ka šīs spēles zaudētājs tāpat iekļūs četru spēcīgāko komandu skaitā, pateicoties labajai vārtu attiecībai.

Tomēr gadījumā, ja spēle beigsies ar milzīgu kādas izlases sagrāvi, "Top4" iekļūs Krievija, bet Šveice pakāpsies uz piekto vietu. Lai šveicieši apsteigtu kanādiešus vai somus, laukumā būtu jānotiek kaut kam tādam, ko varētu dēvēt par brīnumu – Somijai būtu jāzaudē ar vairāk kā astoņu vārtu starpību, bet Kanādas gadījumā šī starpība ir septiņi vārti.

Svarīgākais