Soči, 7. diena. Cīņu par medaļām uzsāk brāļi Dukuri

© Romans Kokšarovs

Soču olimpisko spēļu septītā diena būs aizņemta gan Latvijas sportistiem, gan līdzjutējiem. Jau no paša rīta hokeja izlases mačs, kuram sekos slēpotāju un biatlonistu starti, bet savu cīņu par medaļām uzsāks Martins un Tomass Dukuri, aizvadot pirmos divus braucienus skeletonā.

Latvijas skeletonists Martins Dukurs no Vankūveras aizbrauca ar mūsu valsts spožāko ziemas olimpisko spēļu medaļu (sudrabu) un sarūgtinājumu kabatā. Sajūsmas urravas nevarēja izdzirdēt arī no Tomasa Dukura, kurš palika ceturtais. Pagājuši četri gadi, un šodien abi brāļi uzsāks savu olimpisko revanšu.

Sezonas līderis un par skeletona „supermenu” kļuvušais Martins startēs kā trešais, bet Tomass uzreiz kā nākamais pēc viņa. Lai arī janvāra sākumā PK posmos Martins nebija tik visuvarens kā ierasti, pēc tam sekoja piecas uzvaras pēc kārtas, savukārt Tomass trijniekā spējis tikt pēdējos sešos posmos.

Galvenie pretinieki Sočos ierastie - vācietis Rommels, amerikānis Antuāns, bet visbīstamākais no viņiem Soču trases mājinieks Aleksandrs Tretjakovs. Četros braucienos tiks pārbaudītas ne tikai skeletona prasmes, bet arī nervu spēks un aukstasinība. Pirmā brauciena sākums 15:30, otrā – 17:00.

Skeletona trasē šodien dosies arī Lelde Priedulēna, kura pēc pirmās sacensību dienas ir 15. vietā. Tikai divu sekundes desmitdaļu attālumā ir arī 12. vieta, un pēc vīru braucieniem iespējas uzlabot savu pozīciju būs arī Leldei. Priedulēna vēl nevienā PK posmā nav ieņemusi augstāku vietu kā 15.

Astoņos no rīta startēs arī kalnu slēpotāji, kuri sadalīs medaļas kombinācijā – Latvijas pārstāvju starta pieteikumā gan nav, taču tie ir distanču slēpošanā, proti, 15km klasiskajā solī. Ar 75. numuru startēs Arvis Liepiņš, bet 82. starta numurs piešķirts Jānim Paipalam. Slēpotājiem starts tiks dots tieši pusdienlaikā.

Žanna Juškāne biatlona klasikā mēģinās nostartēt labāk nekā sprintā, kur viņa trāpīja tikai četros mērķos. Kopumā startam pieteiktas 84 biatlonistes, bet Latvijas pārstāve trasē dosies kā 16. Plašāk par šīm sacensībām var uzzināt šeit .

Medaļas šodien tiks sadalītas arī frīstaila akrobātikas disciplīnā un vīriešu daiļslidošanā, no kuras vakar ar lielu troksni izstājās Jevgeņijs Pluščenko. Krievu daiļslidotājam traucēja muguras traumu, un viņš arī paziņoja par karjeras beigām, tādējādi atstājot Krieviju bez medaļas šajā disciplīnā pirmoreiz kopš 1988. gada. Savukārt nopietnu pieteikumu uz zeltu izdarīja japānis Juzuru Hanju, uzstādot jaunu pasaules rekordu.

Svarīgākais