Rubenis: "Ceru, ka Latvija kādreiz nogrūdīs Vāciju no pirmajām vietām"

© Scanpix

Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, kurš šodien otro reizi karjerā ieguva olimpisko bronzas medaļu, cer, ka Latvija kādreiz spēs apsteigt Vācijas kamaniņu sportistus un ka nākamajā sezonā tiks pieņemti citi noteikumi, kas atvieglotu mazo valstu dzīvi šajā sporta veidā.

„Vai kāds nogrūdīs Vāciju no pirmajām vietām? Ceru, ka tā būs Latvija,” pēc bronzas medaļas iegūšanas komandu stafetē izteicās Latvijas komandas dalībnieks Mārtiņš Rubenis. Turīnas un Soču bronzas medaļnieks iepriekš paziņoja, ka pēc olimpiādes noslēgs savu karjeru. Šodien Rubenis startēja un medaļu izcīnīja kopā ar Elīzu Tīrumu, Andri Šicu un Juri Šicu.

„Līdz tam (Latvijas iespējamajam panākumam pār Vāciju) gan vēl jāpagaida vismaz četri gadi,” saka Rubenis. „Vispār katra jauna sezona, katrs posms sākas no nulles, līdz ar to viss ir iespējams. Kas vajadzīgs, lai iegūtu zeltu? Finišēt ātrāk.”

Rubenis arī atzina, ka tiek cerēts uz izmaiņām nākamās sezonas noteikumos, lai padarītu kamaniņu sportu daudz „caurspīdīgāku” no tehniskā aprīkojuma viedokļa.

„Šī iniciatīva nāk no vairākām federācijām,” pēc finiša apgalvoja Rubenis. „Ar tādām valstīm, kuras iegulda milzīgus līdzekļus tehnikas attīstībā, ir grūti sacensties, it īpaši mazajām valstīm kā Latvija. Turklāt ar šādu soli mēs varētu izdarīt ko labu. Nedomāju, ka Vācija būtu ļoti pret, viņi gan zaudētu, gan iegūtu no šādām pārmaiņām. Vienkārši atstatumi rezultātos varētu sarukt, un mūsu sporta veids kļūs daudz interesantāks, pieaugs konkurence, un iespējas būs visiem.”

Vācijas izlase šodien izcīnīja savu ceturto zelta medaļu kamaniņu sportā no četrām Sočos pieejamajām un otro vietu Krieviju apsteidza par veselu sekundi. Latvijas sportisti no Vācijas atpalika par 1,646 sekundēm, taču tomēr prata laimīgi iegūt bronzas medaļu – otro šajās olimpiskajās spēlēs un piekto Latvijas atjaunotās valsts vēsturē.

Svarīgākais