Skeletoniste Priedulēna veic labu otro braucienu un pakāpjas uz 15.vietu

© Scanpix

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna pēc pirmās dienas Soču olimpiskajās spēlēs ieņem 15.vietu, no līderes Elizabetes Jārnoldas atpaliekot par 2.15 sekundēm. Bez lielbritānietes labāko trijniekā iekļuva arī amerikāniete Noela Pikusa-Peisa un mājiniece Jeļena Ņikitina.

Pirmajā braucienā uzvarēja Pasaules kausa pirmās vietas īpašniece lielbritāniete Elizabeta Jārnolda, kura tuvāko sāncensi Jeļenu Ņikitinu apsteidza par piecām sekundes simtdaļām. Krievijas sportiste startā uzrādīja ātrāko laiku - 4.89 sekundes. Vēl par divām desmitdaļām no Jārnoldas atpalika amerikāniete Noela Pikusa-Peisa.

Latvijas vienīgā pārstāve Lelde Priedulēna trasē devās ar priekšpēdējo kārtas numuru. Startā tikai 20 gadus vecā Priedulēna uzrādīja astoto ātrāko laiku (5.06 sekundes), bet finišā no Jārnoldas viņa atpalika par 1.3 sekundēm. Piecas simtdaļas Priedulēna atpaliek no kanādietes Melisas Holingsvortas, bet par četrām simtdaļām viņa apsteidz šveicieti Marinu Džilardoni. Labāko desmitnieks ir 31 simtdaļas attālumā.

Otrajā braucienā Priedulēna starta laiku uzlaboja līdz 5.02 sekundēm, bet finišu sasniedza par 42 sekundes simtdaļām ātrāk nekā pirmajā braucienā. Latvijas sportiste līdz ar to ne tikai noturēja pirmajā braucienā iegūto pozīciju, bet arī ievērojami apsteidza Holingsvortu, kura nu atpaliek par 34 simtdaļām.

Tāpat Priedulēnai izdevās pietuvoties pārējām konkurentēm. Ja jaunzēlandiete Katrīna Justasa pēc pirmā brauciena apsteidza Priedulēnu par 21 simtdaļu, pēc pirmās dienas pārsvars ir sarucis vairs tikai līdz sešām simtdaļām. Pietiekami tuvu ir arī austriete Janīne Floka (+0.18) un austrāliete Mišela Stīla (+0.21).

Kopvērtējuma augšgalā krieviete Pikusa-Peisa krievieti Ņikitinu nobīdīja uz trešo vietu, savukārt līderpozīcijas nostiprināja Jārnolda, kura tagad tuvākās sekotājas apsteidz par 44 sekundes simtdaļām.

Priedulēna šajā Pasaules kausa sezonā ar 600 punktiem ierindojās 29.vietā. Viņas labākais sasniegums bija Vācijas trasē Vintenbergā, kur izdevās finišēt 15.pozīcijā.

Svarīgākais