Gulbis apspēlē Istominu, sasniedzot 2.kārtu Roterdamā

Nīderlandes pilsētas Roterdamas ATP Tour 500 turnīra 2.kārtu sasniedzis Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis. Spēlē pret uzbeku Denisu Istominu mūsu tenisists uzvarēja ar 6:4, 7:6(4). Ernesta pretinieks 2.kārtā tiks noskaidrots vakarā bulgāra Grigora Dimitrova un krieva Dmitrija Tursunova mačā.

Roterdamas ATP Tour 500 turnīrā šodien otrā pamatsacensību diena. Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis (ATP 24.) šajā turnīrā piedalās otro reizi karjerā – ja pērn no kvalifikācijas tika sasniegta 2.kārta, tad šoreiz mūsu sportists uzreiz tika pamatturnīrā. Pretiniekos viņam tika ielozēts Uzbekistānas labākais tenisists Deniss Istomins (ATP 41.). Abiem šīs dienas pretiniekiem šī bija trešā savstarpējā cīņa. Abas iepriekšējās tika aizvadītas uz māla un katra kontā bija pa trīs setu panākumam. Šodienas spēlē favorīta lomā bija Ernests.

Lai arī abi tenisisti zināmi kā labi servētāji, tomēr mača pirmajos geimos dominēja kļūdas, kā rezultātā uzvarēja serves pieņēmēji. Gulbim visai ātri izdevās tikt pie atkārtota breika (piektajā geimā) un šoreiz ar savu servi vadība tika nostiprināta – 4:2. Pēc septītā geima Istomins palūdza mediķa palīdzību, turpat kortā saņemot masāžu. Der pieminēt, ka pagājušajā nedēļā Francijā viņš nospēlēja septiņus mačus (trīs vienspēles un četras dubultspēles). Pēc pauzes Gulbis minūtes laikā uzvarēja savas serves geimu, bet setu noslēdza nedaudz vēlāk, pēdējo punktu gūstot ar eisu – 6:4.

Otrā seta trešajā geimā Istomins atkal bija nepārliecinošs pie savas serves, ko Gulbis uzreiz steidza izmantot – sāncenša serve uzvarēta sausā un iegūts 2:1 pārsvars. Tomēr tāpat kā pirmajā setā breiks uzreiz tika atdots, galvenokārt uz paša nepiespiesto kļūdu rēķina. Seta turpinājumā abi tenisisti prata uzvarēt savas serves geimos. Pie 4:5 Gulbis gan nokļuva 0:30 pozīcija pie savas serves, tomēr pretiniekam setbumbas iespēju nedeva.

Seta uzvarētāju vajadzēja noteikt taibreikā. Gulbis to sāka, uzvarot izspēli pie Istomina serves, kas arī izrādījās izšķirošais brīdis. Uzvarot visas izspēles pie savas serves, Ernests noveda maču līdz uzvarošām beigām – 7:4 taibreikā un 6:4, 7:6(4) visā mačā. Abiem sportistiem šodien gandrīz identisks nepiespiesto kļūdu skaits, bet tīri uzvarēto izspēļu („winners”) Ernestam uz pusi vairāk.

Pirmās kārtas pārvarēšana Gulbim ļāvusi tikt pie 45 reitinga punktiem (pērn kopā ar kvalifikāciju nopelnīti 65), kā arī 17 380 eiro prēmijas. 2.kārtā latvietis tiksies ar bulgāra Grigora Dimitrova (ATP 19.) un krieva Dmitrija Tursunova (ATP 28.) spēles uzvarētāju. Viņu mačs gaidāms šovakar.

Svarīgākais