Latvijas hokeja fanus nosauc par lielākajiem dzērājiem Sočos

"Latvijas hokejisti, protams, nevar izcīnīt medaļas, taču tas nenozīmē, ka viņi nesarūpēs kādu pārsteigumu. Vienu lietu var paredzēt droši: viņiem no jauna būs skaļākie un dzerstīgākie fani turnīrā," divas dienas pirms Soču turnīra sākuma raksta Yahoo! Sports apskatnieks Gregs Višinskis (Greg Wyshynski).

Apskatnieks, kurš hokeja vidē pazīstams ar iesauku “Puck Daddy”, uzskaita piecus iemeslus, kāpēc Latvijas valstsvienība var izcīnīt medaļas. Raksta beigās Višinskis ironiski novērtē sarkanbaltsarkano izredzes, norādot, ka izkļūšana no grupas Latvijai būtu milzu panākums un tūlīt piebilst, ka tas ir joks, jo “play-off” spēlēs visas komandas.

Pieci iemesli, kāpēc Latvija izcīnīs medaļas

1. Teda Nolana otrais darbs

Brīdi pirms NHL karjeras atsākšanas “Buffalo Sabres” sistēmā Teds Nolans bija Latvijas hokeja Gordons Bombejs (Gordon Bombay – amerikāņu komēdijas “The Mighty Ducks” galvenais varonis, jurists no Mineapoles, kurš pēc braukšanas dzērumā tiek norīkots sabiedriskajos darbos, lai vadītu vietējo hokeja komandu).

Nolans tika nolīgts 2011. gadā un aizveda latviešus līdz desmitajai vietai 2012. gada Pasaules čempionātā. Tas nozīmēja, ka Latvijai radās iespēja ceturto reizi pēc kārtas kvalificēties Olimpiskajām spēlēm, kas 2013. gada februārī tika paveikts. Nolans ieguva otro līguma pagarinājumu.

Kamēr komanda turpina cīnīties starptautiskajos turnīros, Nolans ir saņēmis augstas atzīmes par jauninājumiem. Piemēram, visi Latvijas spēlētāji ģērbtuvē runā latviski, nevis krievu un citās valodās.

2. Edgars Masaļskis spēj savaldīt ripas

Trīsdesmit trīs gadus vecais Masaļskis ir vārtsargs, kurš pēdējās trīs sezonas pavadīja KHL kluba Hantimansijskas “Jugra” sastāvā. Vankūveras spēlēs viņš noķēra 47 ripas vienā spēlē, nobaidot Čehijas izlasi. Kā atzīmē “The Hockey House” apskatnieks Stīvens Eliss (Steven Ellis): “Masaļskis ir vienīgais Latvijas vārtsargs, kurš guvis vārtus. Jāgaida, ka viņš atstās pārējo komandu ēnā brīžos, kad viņu vārtu virzienā vidēji spēlē lidos 50 metieni.” Cerams, ka Masaļskis ir saņēmis labus padomus no Artūra Irbes, kurš karjeras laikā izjutis dažādu zaudējumu rūgtumu.

3. Varbūt viņi samazinās noraidījumu skaitu?

Vankūverā latvieši trīs spēlēs saņēma 19 noraidījumus – vairāk, nekā jebkura cita komanda. Viņi izturēja 73,7% noraidījumu – labāk par amerikāņiem – šajā rādītājā priekšsacīkstēs ieņemot astoto vietu, taču tik un tā mazākumā ielaida piecus vārtus. Sliktāk klājās tikai Vācijai (6). Vajadzētu samazināt noraidījumu skaitu, vai ne, puiši?

4. Mūžīgais un nesatricināmais

Sandis Ozoliņš pēc 2006. gada spēlēm Turīnā zaudēja hokeja kaislību, taču no jauna to atklāja KHL kluba Rīgas “Dinamo” sastāvā. Veterāns, kurš NHL aizvadīja 15 sezonas, četrdesmit viena gada vecumā joprojām labi pārvalda ripu. Otrajā spektra pusē ir aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš “Dinamo” pārstāv no 2008. gada un ir klints uz zilās līnijas.

5. (Šķietami) pazīstamas sejas

Sastāvā ir daži intriģējoši uzvārdi ar Ziemeļamerikas saitēm. Zemgus Girgensons 56 spēlēs “Buffalo Sabres” sastāvā savāca 17 punktus. Kaspars Daugaviņš ir bijušais Otavas “senators” un bullīšu lielmeistars. Ronaldam Ķēniņam ir līgumattiecības ar “Vancouver Canucks”. Oskars Bārtulis spēlēja “Philadelphia Flyers” rindās. Divdesmit divus gadus vecais Ralfs Freibergs ir “Bowling Green University” aizsargs.

Svarīgākais