Šorttrekists Puķītis iekļūst 1500 metru pusfinālā

© Scanpix

Latvijas šortrekists Roberto Puķītis iekļuvis 1500 metru distances pusfinālā. Lai gan Latvijas sportists savā priekšskrējienā palika pēdējais, tas nenotika bez sāncenšu palīdzības, un sacensību tiesneši latvietim piešķīra vietu nākamajā kārtā.

Sacensību sākumā Roberto Puķītis izvirzījās sešinieka priekšgalā, tomēr taktisko cīņu rezultātā līderpozīcijā esošie sportisti bieži mainījās.

Kādā brīdī latvietis atradās pat pēdējā vietā, tomēr veiksmīga apdzīšanas manevra rezultātā vienā no pēdējiem apļiem izvirzījās trešajā vietā, kas garantētu vietu pusfinālā. Pēc sadursmes ar vienu no konkurentiem latvietis pazaudēja slidojuma ritmu un vairs nespēja konkurēt par vietu labāko trijniekā.

Pēc finiša tiesneši pieņēma lēmumu diskvalificēt Japānas šorttrekistu Juzo Takamido (acīmredzami par pārkāpumu pret Puķīti) un piešķirt vietu pusfinālā Latvijas sportistam. Līdz ar to no pirmā priekšskrējiena pusfinālā iekļuva četri, nevis trīs šorttrekisti.

1500 metru pusfināli notiks īsi pēc plkst.13:00 (pēc Latvijas laika). Diezgan droši var paredzēt, ka mūsu sportistam ir garantēta vieta sacensību labāko divdesmitniekā.