Girgensons un "Sabres" olimpiādi sagaida ar zaudējumu pēdējā minūtē

Nacionālās hokeja līgas komandas Bufalo „Sabres” piedzīvojusi zaudējumu arī savā pēdējā spēlē pirms regulārās sezonas pārtraukuma, ar 2:3 piekāpjoties Otavas ”Senators”. Izšķirošie vārti tika ielaisti 23 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Teda Nolana vadītā komanda aizvadīja ceturto sezonas spēli pret „Senators” un pēdējo maču pirms olimpisko spēļu sākuma. Soču spēles gan neizdevās sagaidīt ar panākumu, jo neveiksmes vairākumā un pēdējā minūtē lika zaudēt ar 2:3, un Zemgus Girgensona pārstāvētā komanda zaudējusi jau 11 no pēdējām 13 spēlēm.

Arī šonakt Girgensons spēlēja trešās maiņas centrā un laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 16 minūtes un izdarīja četrus spēka paņēmienus. Latviešu uzbrucējs arī uzvarēja katrā trešajā iemetienā (33%) un nopelnīja negatīvu lietderības koeficentu mīnus viens, taču tika arī pie iespējas vairāk nekā trīs minūtes uzspēlēt vairākumā. Tam izskaidrojums nav tālu jāmeklē, jo „Senators” hokejisti saņēma septiņus noraidījumus, kamēr „Sabres” tikai trīs. Tiesa, Bufalo hokejisti neprata izmantot nevienu no šīm izdevībām.

Rezultāts tika atklāts otrā perioda sākumā, kad līgas rezultatīvākais aizsargs Ēriks Karlsons ar spēcīgu metienu pārspēja savu tautieti „Sabres” vārtos Jūnasu Enrūtu. Zviedru vārtsargs, kurš šosezon18 spēlēs izcīnījis tikai vienu uzvaru, tika pārspēts vēlreiz trešā perioda desmitajā sekundē, kad pēc centra iemetiena lieliski izspēlētu kombināciju noslēdza Milans Mihaleks.

„Sabres” gan prata panākt neizšķirtu, un liela loma tajā bija uzbrucējam Drū Stefordam. Vispirms viņš izmantoja haosu Otavas vārtu priekšā, lai ar piespēli izkārtotu vārtu guvumu Taileram Enisam, bet 56. minūtē pēc aizsarga metiena bija īstajā vietā, lai iemestu vārtos vārtsarga atsisto ripu.

Punktu par neizšķirtu pamatlaikā neļāva iegūt Mihaleks, kurš 23 sekundes pirms trešā perioda beigām raidīja ripu „Sabres” vārtu devītniekā. Tobrīd laukumā bija arī Girgensons, kurš nenospēlēja pārāk aktīvi un nopelnīja lietderības koeficenta mīnusiņu.

„Sabres” līdz ar to olimpiādi sagaidīs kā NHL pēdējās vietas īpašniece, kura 57 spēlēs pratusi uzvarēt 15 reizes. Kā iepriekš vēstīts, Teds Nolans un Zemgus Girgensons Latvijas izlasei Sočos pievienosies 10. februārī.

Bišopam atkal savainojums; Gudļevskis uz NHL?

Nu jau kārtējo savainojumu guvis „Lightning” vārtsargs Bens Bišops, kurš atstāja spēli pēc otrā perioda. Viņa aizvietotājs Sedriks Dežardēns ielaida trīs vārtus, un Tampabeja piekāpās „Maple Leafs” ar 1:4. Bišopa veselības stāvoklis tiks pārbaudīts šīs dienas laikā, un viņa savainojums var kļūt par iemeslu Kristera Gudļevska izsaukumam no AHL. „Lightning” pirms sezonas pārtraukuma vēl paredzēta viena spēle pret „Red Wings” naktī uz devīto februāri, savukārt Gudļevska šobrīd pārstāvētajam „Crunch” gaidāms mačs šonakt un rīt.

Ar hat-trick izcēlies Monreālas „Canadiens” uzbrucējs Makss Pačoreti, kurš palīdzēja komandai ar 5:2 pieveikt „Canucks”. Pačoreti gan palaida garām iespēju izcelties daudz vairāk, jo otrā perioda vidū nerealizēja divus bullīšus. Šosezon ASV uzbrucējs guvis 26 vārtus, bet līgas līderis šajā rādītājā Aleksandrs Ovečkins atzīmējās ar 40 vārtu robežas sasniegšanu, iemetot uzvaru nesošo ripu pret „Jets”.

Tikai papildlaikā tika noskaidrots uzvarētājs „Blues” un „Bruins” mačā, un Timotija Ošija precīzais metiens par to ļāva kļūt Sentluisas klubam (3:2). Savukārt neveiksmes cietuši abi Ņujorkas klubi - "Islanders" piekāpās viesiem no Kalgari, bet "Rangers" netika galā ar Rietumu konferences vājāko komandu "Oilers".

Svarīgākais