Gudļevskis mača trešā zvaigzne pret "Sabres" fārmklubu

Latvijas olimpiskās izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis Amerikas hokeja līgā palīdzējis Sirakjūzas „Crunch” izcīnīt uzvaru ar 4:1 pār Bufalo „Sabres” fārmklubu Ročestras „Americans”. Gudļevska sniegums novērtēts ar trešās mača zvaigznes godu.

Pēc saraustītās nedēļas nogales, kurā Kristers Gudļevskis bija izsaukts uz NHL un teju uzreiz arī nosūtīts atpakaļ, „Crunch” savu pirmo AHL spēli aizvadīja pret komandu, kurā pagājušo sezonu pavadīja Zemgus Girgensons, proti, Ročestras „Americans”.

Vārtos tika sūtīts Gudļevskis, kurš aizvadīja stabilu maču, atvairīja 21 no 22 pretinieku metieniem un palīdzēja komandai pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju. Vienīgos reizi Gudļevskis „Americans” hokejistiem kapitulēja trešā perioda otrajā pusē, kad viņš neatvairīja no zilās līnijas izdarītu metienu. Tobrīd rezultāts kļuva 3:1 „Crunch” labā, un komandas uzvarai ielaistie vārti nepatraucēja.

Latviešu vārtsarga sniegums tika novērtēts ar trešās mača zvaigznes titulu. Lai arī „Crunch” izdarīja par četriem metieniem mazāk nekā pretinieki, šī bija jau ceturtā reize šosezon, kad Sirakjūzas komanda spējusi pieveikt „Americans”. Savukārt Gudļevskis uzlabojis savu AHL statistikas rādītājus līdz vidēji mačā ielaistiem 2,69 vārtiem un atvairītiem tieši 90% metienu.

Pirms olimpiskā hokeja turnīra sākuma „Crunch” sagaida vēl divas spēles, proti, naktīs uz astoto un devīto februāri.

Savukārt Rietumu hokeja līgā (WHL) ar rezultativitāti izcēlušies Rihards Bukarts un Edgars Kulda. Bukarts ar rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficentu +1 nespēja glābt "Wheat Kings" no zaudējuma ar 2:3, bet Kulda guva "Oil Kings" pirmos vārtus uzvarā ar 4:1. Spēli "Thunderbirds" rindās aizvadīja arī Roberts Lipsbergs, kurš, lai arī punktiem neizcēlās, palīdzēja komandai gūt sauso uzvaru ar 4:0.

Svarīgākais