Girgensons neizmanto skaistu iespēju, "Sabres" cieš sakāvi

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo „Sabres” pēdējā mājas spēlē pirms olimpiādes cietis zaudējumu Austrumu konferences līdervienībai Pitsburgas „Penguins” ar 1:5. Zemgus Girgensons punktus neguva un maču noslēdza a negatīvu lietderības koeficentu -2.

Šī bija trešā reize šosezon, kad tikās „Sabres” un „Penguins” vienības, un trešā reize, kurā samērā pārliecinoši uzvarēja Pitsburgas pārstāvji. Rezultātiem 0:3 un 1:4 šonakt sekoja 1:5, un, lai arī „Sabres” prata vadībā izvirzīties pirmā, pretinieku pārspēks nebija noliedzams.

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons šonakt laukumā pavadīja 14 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem (turklāt ļoti bīstamu), pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja 50% iemetienu. Mača laikā viņš, tāpat kā citi pieci „Sabres” hokejisti, nopelnīja negatīvu lietderības koeficentu mīnus divi.

Pirms mača „Sabres” organizācija novēlēja veiksmi saviem pārstāvjiem olimpiādē, un simbolisku kreklu ar Latvijas izlases krāsām saņēma Zemgus Girgensons un Teds Nolans. Zviedrijas krekli tika pasniegti Jūnasam Enrūtam un Henrikam Talinderam, bet ASV – Raienam Milleram, tāpat Bufalo klubs savā „Facebook” lapā izveidojis īpašu „Wish Them Luck” (Novēli viņiem veiksmi!) sadaļu.

Kluba vadības apsveikums iedrošināja arī pārējo komandu, un sestajā minūtē Drū Stefords nocīnījās pie „Penguins” vārtiem un savu panāca, iebakstot ripu Marka Andrē Flerī sargātajos vārtos. Neilgi pēc tam viduszonā ripu pārtvēra Braiens Flins un izvirzīja uzbrukuma smailē Girgensonu, kurš apspēlēja Flerī un kritienā izdarīja metienu, taču „Penguins” vārtsargs prata pārvietoties uz otru vārtu stūri un atvairīt latvieša metienu.

Līdz perioda beigām Bufalo vadību noturēt neizdevās, jo vārtu priekšā nepiesegts palika tikai vakar no AHL izsauktais Harijs Zolniečuks, kurš raidīja ripu starp Millera plecu un vārtu pārliktni. Savukārt otrajā periodā par sevi atgādināja „Penguins” zvaigznes – vispirms vairākumā Sidnijs Krosbijs lieliskā slidojumā izlauzās cauri „Sabres” aizsardzībai, bet pēc tam Bufalo aizsargiem mācību stundu sagādāja Jevgeņijs Malkins, un jau 1:3.

Trešajā periodā izcēlās arī Braiens Gibonss un Džeimss Nīls, panākot 5:1 un nodrošinot to, ka „Sabres” nebija nekādas jēgas nomainīt vārtsargu pret sesto spēlētāju. Piekto vārtu guvumā Girgensons centīgi atslidoja aizsardzībā, taču nepaspēja patraucēt Nīlam izdarīt metienu, kurš izrādījās sekmīgs, un „Sabres” piedzīvoja desmito zaudējumu pēdējās 12 spēlēs.

Raiens Millers pēc ielaistajiem pieciem vārtiem bija pamatīgi sarūgtināts, taču komandas treneris Teds Nolans atzina, ka vainu vārtsargā nevajag meklēt: „Zaudējumam nav nekāda sakara ar Milleru. Tie bija puiši laukumā, no kuriem daži šodien neparādīja neko!”

Šī bija „Sabres” un līdz ar to arī Girgensona un Nolana priekšpēdējā NHL spēle pirms olimpiādes, bet pēdējā tiks aizvadīta jau naktī uz rītdienu pret Otavas „Senators”.

Svarīgākais