Girgensons rezultatīvs mazākumā, "Sabres" piekāpjas Edmontonas "Oilers"

Nacionālās hokeja līgas spēlē starp divām pēdējo vietu īpašniecēm uzvaru ar 3:2 izcīnīja Edmontonas „Oilers”, tiesa, trešajā periodā netika apšaubāmu iemeslu dēļ netika ieskaitīts „Sabres” vārtu guvums. Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

Zemgus Girgensons šo spēli aizvadīja centra uzbrucēja pozīcijā trešajā maiņā kopā ar Filu Varoni un Braienu Flinu. Latviešu jaunais hokejists laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 13 minūtes, izcēlās ar rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficentu +1. Viņš arī bloķēja vienu pretinieku metienu, pielietoja četrus spēka paņēmienus un vienreiz uzmeta pa „Oilers” vārtiem, bet iemetienos uzvarēja 64% reižu.

Pēc šoka 32. sekundē, kad viesi atklāja rezultātu, „Sabres” neizšķirtu panāca devītajā minūtē ar Stīva Ota vairākumā gūtu vārtu palīdzību. Perioda beigās „Sabres” trešo reizi mačā nokļuva mazākumā, taču pie borta aktīvi nospēlēja Girgensons, pārtvēra ripu un aizskrēja ātrajā uzbrukumā, kuru ar precīzu metienu noslēdza Drū Stefords, kurš traumas dēļ bija izlaidis pāris iepriekšējās spēles.

Šī bija Girgensona 12. rezultatīvā piespēle sezonā un 17. punkts sezonā, kā arī otrais, kurš gūts mazākumā, jo pirms pāris dienām viņš izcēlās ar vārtu guvumu pret „Coyotes”. Līgas rezultatīvākais hokejists mazākumā ir „Flames” uzbrucējs Lī Stempņaks ar pieciem punktiem, bet Girgensons līgas rezultatīvāko debitantu vidū ir 24. labākais punktu guvējs.

Lai arī mača turpinājumā „Sabres” uzbruka daudz vairāk, „Oilers” prata izlīdzināt rezultātu un trešā perioda sākumā arī guva uzvaras vārtus, turklāt izdarīja to mazākumā. 50. minūtē Markuss Folinjo gan raidīja ripu Iļjas Brizgalova sargātajos vārtos, taču tiesneši mirkli pirms tam bija apturējuši spēli, jo domāja, ka vārtsargs ripu piespiedis pie ledus.

Kopumā „Sabres” izdarīja 44 metienus „Oilers” vārtiem (desmit no tiem aizsarga Kristiana Ērhofa rēķinā), no kuriem Brizgalovs atvairīja 42, un Bufalo nācās piedzīvot kārtējo zaudējumu. No 29. vietā esošās Edmontonas „Sabres” šobrīd atpaliek par sešiem punktiem, turklāt savainoto hokejistu rindas papildinājis aizsargs Tailers Maiers, kuram spēle beidzās jau pēc otrā perioda.

Svarīgākais