"Rally Liepāja" uzvar somu ekipāža, Vorobjovs/Mālnieks - sestie

© F64 Photo Agency

Liepājā vakar noslēdzās Eiropas Rallija čempionāta otrais posms "Rally Liepāja". Uzvaru izcīnīja somu pilota Esapekas Lapi vadītā ekipāža, kas kopējā ieskaitē par nedaudz vairāk kā pusminūti apsteidza ar Latvijas licenci startējušo Krievijas pilotu Vasīliju Grjazinu.

Esapekas Lapi un Jannes Ferma ekipāža (Škoda Fabia S2000) svētdien uzvarēja četros no sešiem ātrumposmiem, palielinot savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem Vasīliju Grjazinu un Dmitriju Čumaku (Ford Fiesta S2000). Pēc pirmās dienas somi bija priekšā tikai par 2,6 sekundēm, tomēr otrajā dienā prata nodrošināt panākumu.

Trešo vietu izcīnīja īra Kreiga Brīna un brita Skota Mārtina ekipāža (Peugeot 207 S2000), kas līderiem zaudēja vairāk kā pusotru minūti.

Labākā no Latvijas autobraucēju ekipāžām bija Jāņa Vorobjova un Andra Mālnieka komanda (Mitsubishi Lancer Evo X), kas kopējā ieskaitē ierindojās sestajā vietā.

Katra Eiropas Rallija čempionāta sacensību diena bija arī kā atsevišķs Latvijas čempionāta posms. Abos posmos uzvaru svinēja Grjazina/Čumaka ekipāža.