Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Sports

Nolans un Girgensons Sočos ieradīsies 10. februārī

Latvijas hokeja izlase rīt "Volvo" ledus hallē uzsāks gatavošanos savām ceturtajām olimpiskajām spēlēm pēc kārtas. Pirmajos treniņos vārtsargu trūkuma dēļ izlasei pievienosies Henrijs Ančs un Imants Legzda, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Latvijas valstsvienība uz pirmo koptreniņu pulcēsies nepilnā sastāvā, jo vairākiem olimpiskās izlases dalībniekiem vēl ir paredzētas spēles savu klubu sastāvos. No pirmās dienas ar izlasi kopā būs visi Rīgas "Dinamo" un Kontinentālās hokeja līgas klubus pārstāvošie hokejisti, kā arī Kazahstānā spēlējošais Armands Bērziņš.

Sakarā ar izlases vārtsargu aizņemtību klubos, pirmajos ledus treniņos izlasei palīdzēs vārtsargi Henrijs Ančs un Imants Legzda. No otrā februāra izlases rīcībā būs vārtsargs Edgars Masaļskis, uzbrucēji Ronalds Ķēniņš un Juris Štāls. Abi pārējie vārtsargi – Kristers Gudļevskis un Ervīns Muštukovs - komandai pievienosies vien trešajā februārī.

Tāpat no trešā februāra ar izlasi kopā būs Ralfs Freibergs, Koba Jass, Kaspars Daugaviņš un Herberts Vasiļjevs. Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji - hokejists Zemgus Girgensons un galvenais treneris Teds Nolans - Sočos ieradīsies ar kopējo NHL organizēto čarterreisu desmitajā februārī.

Kā ziņo Starptautiska hokeja federācija (IIHF) un olimpisko spēļu orgkomiteja, Sočos ir atceltas visas hokeja izlašu pārbaudes spēles, tajā skaitā arī astotajā februārī paredzētā Latvijas izlases spēle ar Krieviju un desmitajā februārī - ar Austriju. Soču olimpiskais hokeja turnīrs norisināsies no 12. līdz 23. februārim, un Latvijas izlases pretinieces apakšgrupā būs Šveices, Čehijas un Zviedrijas izlases.