Sočos Latvijas karogu nesīs Sandis Ozoliņš

© F64 Photo Agency

Latvijas Olimpiskā komiteja pavēstījusi, ka Latvijas delegācijas karogu Soču ziemas olimpiskajās spēlēs nesīs hokejists

41 gadu vecajam Sandim Ozoliņam tās būs trešās olimpiskās spēles viņa karjerā. 2002.gadā Soltleiksitijā Ozoliņš piedalījās tikai vienā mačā, neizšķirtā pret Slovākiju (6:6) izdarot četras rezultatīvas piespēles. Savukārt pēc četriem gadiem Turīnā Ozoliņš piecos mačos guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pēc izlasei neveiksmīgā turnīra paziņojot par aiziešanu no valstsvienības. Pagājušā gada februārī Ozoliņš atgriezās izlasē un palīdzēja Latvijai kvalificēties Soču spēlēm.

Šosezon Ozoliņš ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" kapteinis, 46 spēlēs tiekot pie 21 (4+17) rezultativitātes punkta un nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +2. Iepriekšējā sezonā Ozoliņš bija cita KHL kluba Mitišču "Atlant" kapteinis, bet pirms tam trīs gadus kā kapteinis veda cīņā jau pieminēto "Dinamo".

Karjeras laikā Ozoliņš ir izcīnījis vienu Stenlija kausu (1996.gadā kopā ar Kolorādo "Avalanche"), piedalījies septiņās Nacionālās hokeja līgas un četrās Kontinentālās hokeja līgas Zvaigžņu spēlēs. Nacionālajā hokeja līgā Ozoliņš ir pārstāvējis tādas komandas kā Sanhosē "Sharks", "Avalanche", Karolīnas "Hurricanes", Floridas "Panthers", Anaheimas "Mighty Ducks" un Ņujorkas "Rangers", kopumā 1012 spēlēs sakrājot 654 (190+464) punktus.

Latvijas hokeja izlase Soču olimpisko spēļu turnīrā spēlēs C grupā, tiekoties ar Čehijas, Šveices un Zviedrijas valstsvienībām. Pirmo maču Latvijas izlase aizvadīs 12.februārī, kad tiksies ar šveiciešiem.

Kopš neatkarības atjaunošanas ziemas olimpiskajās spēlēs no hokejistiem karogu ir nesis arī Harijs Vītoliņš (Soltleiksitijā) un Artūrs Irbe (Turīnā). Trīsreiz karogu ir nesuši bobslejisti – Jānis Ķipurs (Albervilā), Zintis Ekmanis (Lillehammerē) un Sandis Prūsis (Nagano), bet iepriekšējā olimpiādē Vankūverā šis gods tika uzticēts skeletonistam Martinam Dukuram.

Sports

Piektdien Utenas rallijā notikušajā traģiskajā negadījumā iesaistītais Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva ir atgriezušies Latvijā, un šobrīd nav informācijas, ka viņiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības, sarunā ar aģentūra LETA sacīja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš.