Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Atceltas Latvijas hokejistu pārbaudes spēles Sočos

Organizatorisku problēmu dēļ visas pārbaudes spēles, tai skaitā Latvijas hokeja valstsvienībai paredzētās, Sočos pirms ziemas olimpiskajām spēlēm atceltas, otrdien ziņo laikraksts "Diena".

Iepriekš bija paredzēts, ka Latvija spēļu norises vietā aizvadīs divas pārbaudes spēles, 8. februārī tiekoties ar mājinieci un vienu no galvenajām favorītēm Krieviju, bet divas dienas vēlāk (10. februārī) - ar Austriju. Krievijas pusei esot problēmas ar tiesnešu nokomplektēšanu mačiem, tāpat bijušas arī citas problēmas, vēstī laikraksts, atsaucoties uz izlases ģenerālmenedžera Māra Baldonieka teikto.

Gatavošanos Soču olimpiskajam turnīram Latvijas komanda uzsāks 1. februārī "Volvo" ledus hallē. Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans gan komandai pievienosies tikai pirms paša turnīra sākuma, jo līdz tam būs aizņemts darbā ar NHL vienību Bufalo "Sabres". Tā paša iemesla dēļ valstsvienībai gatavošanās procesā būs jāiztiek bez Zemga Girgensona.

Latvija Soču olimpiskajās spēlēs iekļauta C apakšgrupā un mērosies spēkiem ar Zviedriju, Čehiju un Šveici. Pirmā spēle paredzēta 12. februārī pret pasaules vicečempioni Šveici.

Latvijas Hokeja federācijas valdes sēdē izlasei tika izvirzīts uzdevums nostartēt cienīgi un nospēlēt atbilstoši savam līmenim.