Slavenā vijolniece Vanesa Meja gatavojas startēt Soču olimpiādē

© Scanpix

Slavenā vijolniece Vanesa Meja Vanakorna izpildījusi kritērijus, lai kvalificētos Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. Vijolniece (35) aktīvi nodarbojas arī ar kalnu slēpošanu, un šajā sporta veidā viņa pārstāv Taizemi ar tēva uzvārdu.

Taizemes sportisti nav iekļuvušu ranga piecsimtniekā, sezonas rezultāti sezonas rangā viņai dod 3166. vietu milzu slalomā. Meja Vanakorna ir sakrājusi nepieciešamo punktu skaitu, lai kvalificētos Soču olimpiskajām spēlēm. Viņai bija jāizcīna vidēji 140 vai mazāk punktu piecās starptautiskās sacensībās.

Ar kalnu slēpošanu viņa nodarbojas kopš četrpadsmit gadu vecuma, un tā ir viņas otrā lielākā aizraušanās pēc mūzikas. Meja Vanakorna dzimusi Singapūrā, viņas tēvs ir taizemietis, bet māte - ķīniete. Viņa ir kļuvusi par pasaulslavenu vijolnieci.

Sports

Piektdien Utenas rallijā notikušajā traģiskajā negadījumā iesaistītais Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva ir atgriezušies Latvijā, un šobrīd nav informācijas, ka viņiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības, sarunā ar aģentūra LETA sacīja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš.